De Fotoschuur

Wat ik geleerd heb uit mijn eerste maand ondernemen

De Fotoschuur bestaat vandaag exact 1 maand! Ik ben al een maand aan het ondernemen. Zo gek. Dat is voorbijgevlogen.

Ik wil dit graag met je delen, ook om voor mezelf een soort tijdscapsule te maken. Ik wil graag blijven onthouden hoe ik me nu voel, wat ik al geleerd heb en waar ik graag naartoe wil werken.

ondernemen

Marketing en ondernemen

Op 1 maand tijd leerde ik mezelf opnieuw kennen. Ik ben zenuwachtig, een stresskip en perfectionist. Elk klein detail bekijk ik honderd keer, teksten kan ik blijven en blijven herschrijven, ik twijfel over ieder idee dat ik heb. Ik moet leren loslaten, go with the flow en mij niet (te veel) aantrekken wat anderen denken.

Ik ontdekte ook dat ik het belangrijk vind om alle touwtjes in eigen handen te hebben. En dat ik dat ook leuk vind. Er is een heel nieuwe wereld voor mij opengegaan: die van de marketing en ondernemen. En o boy, valt er daar veel meer te leren dan ik ooit had gedacht. Over funnels en leads en landingpagina’s. Adverteren is trouwens zot, zot moeilijk.

Het gevoel blijft

Al na enkele dagen had ik mijn eerste klant. Hoe. Zot. Is. Dat?! Dat gevoel van erkenning, vertrouwen, echt wauw. Die eerste klant is een specialleke. Maar dat gevoel blijft, ook bij klanten erna, en geeft telkens een boost. Een boost die ik vaak echt wel nodig heb. Ken je dat gevoel? Ik mag nochtans niet zo twijfelen aan mezelf.

Twee weken later kreeg ik een flinke klop. Ik had mij zo hard gesmeten, ik was er zo hard voor gegaan. ‘s Morgens vroeg nog zo veel mogelijk gedaan proberen krijgen, ‘s avonds altijd maar door doen. En dan denken, piekeren, de hele tijd. Ik was kapot. Maar ik ben blij dat ik dat dat heb meegemaakt. Erover praten en een weekendje rust doen wonderen.

En eigenlijk ben ik best trots op mezelf. Ik deel mijn passie en wil je helpen je mooiste herinneringen voor eeuwig vast te leggen. Eindelijk doe ik waar ik al zo lang van droom.

Ik wil afsluiten met een kleine peptalk voor mezelf:

ondernemen
  • Het is mooi wat je maakt
  • Trek het je niet aan
  • Je toont wie je echt bent, in je beelden en je tekst
  • Heb wat meer geduld
  • Je maakt je droom waar
  • Elke dag is een stapje vooruit
  • Je bent echt goed bezig

Mijn doel voor deze maand is een concept uitwerken voor alle september-communicanten of lentefeestvierders. Ik heb al wat ideetjes.

Op Instagram deel ik trouwens heel wat hersenspinsels en wat er achter de schermen gebeurt. Zie ik je daar dan? 🙂

2 gedachten over “Wat ik geleerd heb uit mijn eerste maand ondernemen”

  1. Je bent inderdaad heel goed bezig! Geef het ook wat tijd, en niet te veel willen ???? je hebt nog twee fantastische kindjes en nog een andere job. Af en toe op de rem duwen kan zeker geen kwaad ❤️

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven