De Fotoschuur

Wanneer boek ik best een newborn fotoshoot?

newborn fotoshoot

Een newborn fotoshoot is super leuk en tegelijk een prachtige herinnering voor later. Die zalige details: kleine voetjes, mini nageltjes, zachte haartjes en donkere oogjes. Je baby verandert zo snel, en da’s cliché om te zeggen he, maar helemaal waar.

Maar hoe oud is mijn baby dan best voor zo’n newborn fotoshoot?

Volgens sommige fotografen: best niet ouder dan tien dagen. Volgens mij: eender welke leeftijd.

Ik leg het je even uit.

Er zijn fotografen die graag je baby in specifieke poses leggen. Om dat te kunnen doen, moet je baby nog erg veel slapen.

Ik werk niet op die manier. Zulke geposeerde babyfoto’s zijn niet mijn ding en ze zijn bovendien niet altijd even veilig voor je baby.

Ik wil dat als je later naar de foto’s kijkt, je weer exact kan voelen en herbeleven wat er toen gebeurde. Dat is lifestylefotografie, en dat is waar ik achter sta. Ik volg een stukje van jullie leven en leg dat voor eeuwig vast.

Als ik er toch echt een leeftijd op moet plakken: van pasgeboren tot zo’n drie maanden. Dan is dat echte baby-baby er nog niet helemaal uit. Maar eerlijk? Het moment dat jij denkt: nu, nog snel, voor het te laat is. Dat is je teken 🙂 Wacht niet langer he!

En wanneer boek ik dan best een babysessie?

Sommige ouders geven hun uitgerekende datum mee en dan wacht ik tot het verlossende berichtje, om dan samen de beste datum te vinden. Soms leggen we al een exacte datum vast, enkele weken na de uitgerekende datum.

En is je baby er al (een tijdje), laat gerust iets weten en dan zoeken we een datum die voor iedereen past.

Trouwens, de foto’s bij deze blogpost zijn van een baby’tje van zes maanden. Duidelijk nooit te laat om een newborn fotoshoot te boeken!

1 gedachte over “Wanneer boek ik best een newborn fotoshoot?”

  1. Pingback: 2020 Year in Review - De Fotoschuur - Baby- en familiefotografie in Gent

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven