De Fotoschuur

fotoshoot

Foto van de maand – november ’20

Iedere laatste dag van de maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Door de verplichte lockdown mocht ik deze maand geen klanten fotograferen. Dus, ook geen fotoshoot met je baby… Op één dag na: 1 november.

De nieuwe lockdownmaatregelen werden aangekondigd op vrijdag 30 oktober. Tegen dat ik 100% duidelijkheid had of ik al dan niet verder mocht blijven werken, was het al 31 oktober. Niet dus, fotosessies voor particulieren werd verboden. De maatregelen gingen in op maandag 2 november, dat betekende: zondag 1 november was mijn laatste dag om te mogen werken.

En op 1 november stond in het groot:


FOTOSHOOT BABY KOBE. Yeeeeees!!!!

Maar eerst vroeg ik de pas bevallen mama wat zij zelf zag zitten. Zou ik nog komen of stelden we de fotosessie uit? Ik wilde erg graag nog fotograferen, een soort afscheidssessie als je wil. Maar gezien de moeilijke situatie, liet ik de keuze aan de klant.

Precies wat ik nodig had

En wat was ik blij toen ze liet weten dat ze héél graag wilden dat ik toch nog kwam. Zij waren zelf ook blij dat het op de valreep nog mocht. Met afstand, mondmasker en handgel natuurlijk. Maar zo is een fotoshoot echt wel veilig.

Wat een rustig baby’tje, zo’n lieve zus en fijne ouders. Echt, ik heb ervan genoten. Zelfs al was het maar een uurtje fotograferen, met het idee minstens zes weken niets te mogen doen, was dat exact wat ik nodig had.

Voor de verandering, koos ik deze maand eens niet zelf de foto, maar liet de keuze aan jou. Via Instagram maakte ik een poll tussen deze drie foto’s:

Tromgeroffellllll. De winnaar is….

fotoshoot baby

Corona-update

Volgens het Ministerieel besluit mag ik opnieuw fotograferen, joepie! Alleen nog niet helemaal zoals vroeger.

fotoshoot baby
Belgisch Staatsblad – 29 november 2020

Ik mag dus nog steeds niet bij je thuis komen voor een babysessie of een familiesessie. Buiten fotograferen mag wel, zolang we de regels respecteren. Dat betekent:

  • Fotosessie met 3 volwassenen kinderen niet meegeteld
  • Allemaal uit hetzelfde gezin of bubbel
  • Respecteren van 1,5 meter afstand

En zo is dat nog net op tijd voor het kerstkaartje waar jij nog naar op zoek was, he 🙂

Maar toch een beetje balen voor je fotoshoot die je nu moet verschuiven…

Ik weet dat er wel duizend dingen erger zijn dan niet te mogen fotograferen. Het is echt wel nodig om streng te zijn. We moeten allemaal samen nog efkes op onze tanden bijten. Ondertussen tel ik verder af naar de dag dat de maatregelen weer wat versoepeld worden.

En dan vooral nog dit: bedankt aan wie me steunde door een cadeaubon te kopen of een fotosessie te boeken. You are the best! Tot snel, ik kijk er al mega hard naar uit om weer voor je te mogen fotograferen!

2 gedachten over “Foto van de maand – november ’20”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven