De Fotoschuur

newborn

Foto van de maand september ’21

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Voor september geef ik je nog eens een zalige newborn-mama-papa-foto. Eentje waarvan ik vind dat mijn stijl en manier van werken er vanaf spat.

Woepsiepoepsie, het zat er eens aan te komen. Ik was de foto van de maand september vergeten! Kijk, beter laat dan nooit. Ik schenk je met veel plezier een van mijn favorietjes van afgelopen maand. Om van te smelten. Om te voelen: oohhhhh ik wil ook (nog) een baby!

Enjoy!

Wat maakt deze foto compleet?

Voor mij zijn er zo’n paar dingetjes die een foto tot een van mijn favorieten kronen.

  • Houding van de newborn
  • Lichtinval
  • Kleur
  • Gelaatsuitdrukking van de ouders

Op deze foto ligt het meisje zo schattig, met haar poep wat naar achteren. Het prachtige broekje dat ze aan heeft, accentueert dat precies nog wat extra. Bovendien ligt haar handje dicht bij haar gezicht. Dat geeft nog meer een geborgen gevoel.

Het licht valt hier ook perfect. Het stuurt je blik meteen naar haar snoetje.

Duizend maal dank aan de ouders om zoooo goed en vol vertrouwen mijn kledingtips te volgen. Dat maakt het helemaal af vind ik. Echt zalig! Die zachte, warme kleuren. Neutraal en tijdloos. Afgewisseld met hier en daar wat textuur. Zalig toch?

Hun warme blik

Aan dat laatste, daar kan ik als fotograaf natuurlijk weinig bij helpen.

Wat je ziet is het échte gevoel op dat moment. Ik vraag nooit om te lachen voor de lens. Dat mag natuurlijk, maar niet geforceerd. Ik vraag ook bewust om niet in de lens te kijken. Daardoor zijn de mama en papa bezig met hun kleine meisje en met elkaar, en minder met de camera. Dat helpt.

De mama geniet. De papa is trots. En het baby’tje? Zij mag het aller gelukkigste meisje van de wereld zijn.

Vind je deze foto’s net zo mooi als ik?

En omdat ik het niet laten kan, om af te sluiten nog enkele foto’s vanuit dezelfde reeks:

Volg je me al op Instagram?

2 gedachten over “Foto van de maand september ’21”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven