FAQ – Veelgestelde vragen over de presets

FAQ - veelgestelde vragen over je preset

Veelgestelde vragen

presets importeren in lightroom

Ik ga je helpen jouw presets te importeren in Lightroom en tonen hoe ze je kan gebruiken, zodat je er het beste uithaalt.

Ik ga je helpen jouw presets te importeren in Lightroom en tonen hoe ze je kan gebruiken, zodat je er het beste uithaalt.

Hoe presets importeren in Lightroom

Op de belangrijkste vragen vind je hier alvast een antwoord. Zit je toch nog ergens mee? Mail me: hallo@defotoschuur.be en ik help je zo snel mogelijk verder!

Op zoek naar informatie over een fotoshoot? FAQ – veelgestelde vragen over je fotoshoot

Korte FAQ

Wat is een preset?

Een preset kan je vergelijken met een filter voor over je foto, maar dan beter, met nog meer mogelijkheden. De preset installeer je in Lightroom, op je computer of je smartphone. De smartphone-app is trouwens gratis!

De smartphone of desktop presets, welke kies ik?

Wil je snel en op je smartphone je foto’s kunnen bewerken? Dat kan je in de Lightroom-app, die app is grotendeels gratis. Je kan de belangrijkste bewerkingen doen zonder een betalend abonnement. De smartphone presets maken het bewerkingsproces nog makkelijker: je hoeft amper zelf te prutsen aan de sliders en hebt in één klik al een prachtige foto.

Neem je graag je tijd en fotografeer je met een camera waarmee je RAW-bestanden hebt? Dan bewerk je die foto’s wellicht nog even na op je computer. Dat kan makkelijk in Lightroom, maar daarvoor heb je een betalend abonnement nodig. Deze presets zijn dus ideaal voor fotografen of mama’s die zich willen verdiepen in fotografie.

Hoe begin ik eraan? Kan ik dat wel?

Natuurlijk! Geen zorgen, je krijgt bij de gedownloade preset een handige gids, of bekijk de video’s hieronder! Daarmee help ik je door het installatieproces (geen zorgen, slechts enkele stappen) en begeleid ik je terwijl je je eerste foto bewerkt.

Het enige dat je naast deze preset nodig hebt, is ofwel de gratis Lightroom-app op je smartphone, ofwel het betalende programma op je desktop.

Werkt de preset op elke foto?

De presets heb ik met heel veel liefde en ervaring samengesteld. De presets zijn gemaakt om goed te werken op een grote variatie aan foto’s en camera-types. Hou er toch rekening mee dat sommige foto’s en belichtingen beter werken dan andere. Veel hangt dus af van de belichting, kleurtonen en instellingen voor jouw originele foto.

Hoe installeer je een smartphone-preset?

Hulp nodig om de preset op je smartphone te krijgen? Hoe moet je presets importeren in Lightroom? Download de installatiegids of bekijk de video.

Hoe gebruik je de smartphone-preset?

Hoe ga je aan de slag met je preset? Wat kan je doen om je foto nog beter te maken? Bekijk de video:

Hoe installeer je de desktop presets?

Download de installatiegids.