Veelgestelde vragen

FAQ - veelgestelde vragen over je fotoshoot

Veelgestelde vragen

hoe presets importeren in lightroom

Voor een fotoshoot doe je best een investering. Ik vind het daarom belangrijk dat je helemaal op de hoogte bent van mijn manier van werken en snel een antwoord krijgt op al je vragen.

Voor een fotoshoot doe je best een investering. Ik vind het daarom belangrijk dat je helemaal op de hoogte bent van mijn manier van werken en snel een antwoord krijgt op al je vragen.

Op de belangrijkste vragen vind je hier alvast een antwoord. Zit je toch nog ergens mee? Mail me: hallo@defotoschuur.be en ik help je zo snel mogelijk verder!

Op zoek naar informatie over de presets uit de webshop? FAQ – veelgestelde vragen over de presets

Voor de fotoshoot

Hoe ver op voorhand boek ik best een shoot?

Tijdens drukkere periodes zoals de zomer of communieperiode is mijn agenda sneller volzet. Een fotosessie vraag je dus liefst ruim op voorhand aan om zeker te zijn van de datum die je in gedachten hebt. Een maand of twee, drie is ideaal.

Voor babyfoto’s schreef ik trouwens een uitgebreider blogbericht: Hoe oud moet mijn baby zijn voor een newborn fotoshoot?

Hoeveel kost een fotoshoot?

De prijs hangt af van het type fotoshoot dat je wil doen. Ik heb alle prijzen voor je uitgeschreven op mijn website, per categorie, maar hier heb je alvast een kort overzicht:

 • Zwangerschapsshoot: €240 - 8 foto's
 • Babysessie: €290 - 12 foto's
 • Verjaardagsshoot: €240 - 8 foto's
 • Familieshoot: €290 - 12 foto's
 • Communieshoot: €240 - 8 foto's

Bij de fotoshoot zitten al prachtige digitale foto’s, maar nog geen fysieke fotoproducten. Eens ik je de fotocollectie heb onthuld, kan je jouw galerij verder uitbreiden en kiezen je welke herinneringen het beste passen bij jou en je familie.

 • 15 euro per digitale foto
 • korting op
  • 10 extra digitale foto’s
  • 20 extra digitale foto’s
  • alle digitale foto’s
 • bij elke uitbreiding op je fotocollectie zitten ook fysieke fotoproducten

Gezinnen spenderen gemiddeld 200 euro aan extra foto’s en fotoproducten.

Hoe boek ik een fotosessie?

Dat kan je makkelijk via mijn website, door het online formulier in te vullen. Dan zoeken we samen naar een geschikt moment. Heb je eerst nog enkele vragen? Mail me gerust: hallo@defotoschuur.be

Hoe betaal ik?

Ik leg de gekozen datum vast na betaling van het voorschot, dat bedraagt 50 euro. Je schrijft het bedrag over. Heb ik na twee weken geen voorschot ontvangen, dan maak ik de gekozen datum vrij voor iemand anders. Door een datum vast te leggen en voorschot te betalen, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Kom je wel tot waar ik woon?

Natuurlijk! De Fotoschuur staat in Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent. Maar ik reis graag de provincie, of zelfs heel Vlaanderen rond om jouw verhaal vast te leggen op beeld.

Buiten Gent reken ik daar dan wel een kilometervergoeding voor aan van €0,41/km. Of we ontmoeten elkaar ergens halverwege, mooie locaties genoeg!

Kan ik ook wat anders boeken dan de vaste formules?

Een fotosessie met een groot deel van de familie of een fotoshoot van je feestje? Natuurlijk kan dat ook. Of heb je nog iets anders in gedachten?

Vertel me even wat je denkt via hallo@defotoschuur.be en dan zoeken we wat er zowel bij jou als bij mij past.

Lees verder onder de foto

fotoshoot

Tijdens de fotoshoot

Wat trek ik aan tijdens de fotosessie?

Waar je je goed in voelt! Het is tenslotte jouw moment, je moet ervan kunnen genieten. Voor een fotosessie met het hele gezin raad ik je wel aan je kledij wat op elkaar af te stemmen. Het zorgt voor een mooi geheel in de uiteindelijke fotogalerij.

Ik schreef er een blogbericht over: 5 kledingtips voor een fotoshoot

Wat als mijn baby het net wat moeilijker heeft tijdens de fotosessie?

Konden ze het maar vertellen wat er scheelt hé, die kleine patatjes. Een ongelukkig baby’tje voor mijn lens, dat is voor niemand leuk. Ik neem dan liever iets langer de tijd, bijvoorbeeld ook als je lieve slaapkopje maar niet wakker te krijgen is.

En als het mij niet lukt om de mooiste foto’s met de fijnste herinneringen te maken, dan regelen we gewoon een nieuwe afspraak, gratis.

En wat als mijn partner/vriend(in)/lief het er wat moeilijk mee heeft? 😉

Stel dat je partner (of als jij die dit leest de partner bent, hallo!) wat huiverachtig staat tegenover een fotosessie, dan snap ik dat volledig. Een fotoshoot klinkt ook gewoon nogal… tja.

Daarom noem ik het liever een fotosessie. Gewoon een warm en ongedwongen tijd samen. Om te genieten en mooie herinneringen vast te leggen, waar jullie voor altijd op kunnen terug kijken. Niets om zenuwachtig voor te zijn of tegenop te kijken. Doe anders maar alsof die camera er helemaal niet is.

Het is slecht weer en we zouden buiten foto's maken, of een van de kinderen is ziek, wat nu?

Geen zorgen, ook mijn fototoestel houdt niet van hondenweer. Bij regen kunnen we eventueel foto’s maken in de studio, ofwel verleggen we de fotosessie. Daarvoor hak ik finaal de knoop door.

Is er iemand ziek? Geef me snel een seintje, liefst 24u op voorhand, en we maken een nieuwe afspraak.

Lees verder onder de foto

fotoshoot

Na de fotoshoot

Hoe betaal ik het resterende bedrag?

Betalen kan meteen na de fotosessie via bancontact, of je schrijft het bedrag over binnen veertien dagen na de fotosessie. Hoe sneller hoe liever, dan kan ik meteen starten met de selectie en het nabewerken van de foto’s.

Wat krijg ik na de fotosessie?

Binnen een week na de sessie krijg je een ruime selectie foto’s doorgestuurd in een handige en overzichtelijke galerij. Die foto’s zijn zorgvuldig geselecteerd en al grotendeels bewerkt.

Afhankelijk van de gekozen formule en de duur van de fotoshoot, maak je zelf een selectie van je favoriete foto’s: 8 of 12 stuks. Wil je er enkele extra, dan kan je steeds foto’s bij kopen.

Eens jouw selectie klaar is, werk ik de gekozen foto’s verder tot in detail af. Je kan de hoge resolutie foto’s dan downloaden vanuit de galerij.

Kan ik de originele RAW-bestanden krijgen?

De originele RAW-bestanden krijg je nooit. Die foto’s zijn niet af. De afgewerkte foto’s die ziet in de galerij mag je beschouwen die als schilderijen waar de kunstenaar nog een laatste laag over gelegd heeft. Er is een reden waarom de overige foto’s de selectie niet haalden. Ik hoop dat je vertrouwen hebt in mijn kunnen.

Wat kan ik doen met de foto's?

Je krijgt de foto’s digitaal in hoge resolutie. De foto’s in hoge resolutie zijn ideaal om zelf af te laten drukken. Hou er rekening mee dat elke drukkerij andere opties heeft en een andere kwaliteit aflevert. Ik ben niet verantwoordelijk voor prints bij derden.

Geen tijd om je daar mee bezig te houden? Ik stel met plezier een fotoboek voor je samen, eentje van de beste kwaliteit. Voor een meerprijs krijg je die aan huis geleverd. Of check de printshop verbonden aan jouw galerij, en koop de mooiste fysieke herinneringen voor later.

Je mag de foto’s zeker online gebruiken en delen. Ik vind het alleen erg belangrijk dat je mij vernoemd en tagt. Dat helpt mij en mijn bedrijf heel erg vooruit. En, het is eigenlijk ook verplicht.

Let erop dat je de foto’s niet aanpast (door ze bij te snijden of een filter op te doen), dat vind ik niet leuk en is trouwens verboden volgens het intellectueel eigendom. Ik stak namelijk heel wat werk in het editen. Bedankt om daar rekening mee te houden! Meer daarover kan je lezen in de Algemene Voorwaarden.

Ongedwongen in natuurlijk licht, net dat geeft de krachtigste foto’s. Zodat je kan terugkijken en opnieuw kan voelen wat je eerder voelde.

Zwangerschap

De meest krachtige, warme en échte herinneringen aan je zwangerschap.
Voor altijd.

Babyfotografie

Zijn huid zo broos, zijn haren zo zacht, zijn nageltjes zo klein en zijn lach nog zo zeldzaam. Vereeuwig je herinneringen.

Liefde & familie

Stap even uit de rush die het leven vaak is, onthaast en blijf stilstaan bij wie jullie geworden zijn. Wees trots!