fotostudio Gent

In hemelsnaam, wat trek ik aan voor mijn fotosessie? Dat is een vraag die ik geregeld krijg. Voor zowel de ouders, als de kinderen, als de baby. Met mijn vijf kledingtips voor een fotoshoot, help ik je een eind verder in je plundertocht door je kleerkast.

Er zijn een aantal “regeltjes” waar je kan op letten, om er zeker van te zijn dat alles op de foto klopt.

Wat trek ik aan voor een fotoshoot?

kledingtips fotoshoot

Zachte kleuren

Zachte, niet te felle kleuren zijn altijd een winner. Denk aan wit, beige, kakigroen, bruin, … Persoonlijk zou ik eerder gaan voor warme kleuren (bruin, roest, beige, oker, …), puur voor het gevoel op de foto. Zwart vermijd je beter, dat ‘verdwijnt’ wat op beeld. En dat zijn om te beginnen alvast mijn belangrijkste kledingtips voor je fotoshoot.

Een baby’tje is trouwens altijd erg mooi gewoon in het wit, dat geeft het gevoel van goeds en puurheid. Voor de oudere broers of zussen kan je hen wat proberen matchen met beige. Gewoon, zodat jullie subtiel bij elkaar passen.

Maar draag vooral de kleuren waar je jezelf goed bij voelt he. Op het einde van de weg, is dat het allerbelangrijkste.

Volg geen modetrends

Kies voor iets tijdloos. Saai he. I know. Maar meegaan met de modetrends van vandaag, doet je over tien jaar misschien gruwelen. En dat terwijl je investeert in foto’s waar je voor eeuwig met plezier en trots op wil kunnen terugkijken.

newborn foto

Beter geen prints

Drukke patronen of prints en grote opschriften laat je liever achterwege. Die schreeuwerige prints eisen nogal de aandacht op de foto, terwijl de aandacht juist naar jullie moet gaan.

Een schattig tekeningetje of subtiele patronen kunnen natuurlijk geen kwaad. Probeer uit te maken wat te druk is en wat lukt. Desnoods vraag je even raad, stuur me gerust een berichtje!

Denk aan de locatie

We kiezen samen de perfecte locatie uit voor de fotosessie, of het kan ook gewoon bij je thuis.

Stel dat we in de zomer naar een bos gaan, kies dan voor passende kleuren bij groen. Kleuren die mooi afsteken of wat lichter zijn, zoals beige, okergeel of roze.

Denk aan analoge en complementaire kleuren, dat zijn de kleuren naast elkaar of recht tegenover elkaar in de kleurencirkel.

Comfy

Zo veel regels, zo veel dingen om rekening mee te houden, zo veel dat niet mag. Lastig eigenlijk, als ik er over nadenk. Maar hey. Een Fotoschuursessie is er om van te genieten. Draag gewoon waar je jezelf het lekkerst in voelt he! ‘t Is tenslotte jullie momentje.

kledingtips fotoshoot

Voilà, helemaal geïnspireerd en goesting in een fotosessie dankzij mijn kledingtips voor een fotoshoot?

Of benieuwd naar een volledig afgewerkte galerij van een fotoshoot in mijn studio, met zulke mooie kleurencombinaties? Check de galerij van baby Camille:

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

Laad meer
%d bloggers vinden dit leuk: