De Fotoschuur

5 kledingtips voor een fotoshoot

5 kledingtips voor een fotoshoot

Kledingtips voor een fotoshoot nodig? Wat trek je aan voor je fotosessie? Deze vijf kledingtips voor een fotoshoot helpen je in de plundertocht door je kleerkast en zorgen voor de allermooiste foto’s. Creëer een geheel en warm gevoeld doorheen je fotogalerij.

Er zijn een aantal “regeltjes” waar je kan op letten, om er zeker van te zijn dat alles op de foto klopt. Maar waarom?

 • Creëer een mooi geheel doorheen je fotogalerij
 • Met de juiste kleurkeuze, krijg je een warmer gevoel van je foto’s
 • Voel je extra op je gemak tijdens de fotoshoot, met de kleren waar je je goed in voelt
Alright, let’s go. Kledingtips voor je fotoshoot, opgedeeld in vijf categorieën met nog meer tips.

Vijf kledingtips voor een fotoshoot:

kledingtips fotoshoot

1. Zachte kleuren

 • Zachte, niet te felle kleuren zijn altijd een winner. Denk aan wit, beige, kakigroen, bruin, … Persoonlijk zou ik eerder gaan voor warme kleuren (bruin, roest, beige, oker, …), voor het gevoel op de foto.
 • Zwart vermijd je beter, dat ‘verdwijnt’ wat op beeld. En dat zijn om te beginnen alvast mijn belangrijkste kledingtips voor je fotoshoot.
 • Ook beter geen felle rode, roze of oranje kleuren. Als de zon schijnt, dan weerkaatst die felle kleur op je huid en krijg je een rode schijn.
 • Een baby’tje is trouwens altijd erg mooi gewoon in het wit of beige, dat geeft het gevoel van goeds en puurheid. Voor de oudere broers of zussen kan je hen wat proberen matchen met beige. Gewoon, zodat jullie subtiel bij elkaar passen.
 • Maar draag vooral de kleuren waar je jezelf goed bij voelt he. Op het einde van de weg, is dat het allerbelangrijkste.

2. Volg geen modetrends

 • Kies voor iets tijdloos. Saai he. I know. Maar meegaan met de modetrends van vandaag, doet je over tien jaar misschien gruwelen. En dat terwijl je investeert in foto’s waar je voor eeuwig met plezier en trots op wil kunnen terugkijken.

 

 • En ik heb nog een praktische tip: doe je smartwatch uit tijdens de fotoshoot. Over een paar jaar bestaat dat misschien zelfs niet meer, en zo hou je je foto’s tijdloos.
newborn foto

3. Beter geen prints

 • Drukke patronen of prints en grote opschriften laat je liever achterwege. Die schreeuwerige prints eisen nogal de aandacht op de foto, terwijl de aandacht juist naar jullie moet gaan.

 

 • Een schattig tekeningetje of subtiele patronen kunnen natuurlijk geen kwaad. Probeer uit te maken wat te druk is en wat lukt. Desnoods vraag je even raad, stuur me gerust een berichtje!

4. Denk aan de locatie

We kiezen samen de perfecte locatie uit voor de fotosessie, of het kan ook gewoon bij je thuis.

 • Stel dat we naar een bos gaan, kies dan voor passende kleuren bij groen. Kleuren die mooi afsteken of wat lichter zijn, zoals beige, okergeel of roze. Je doet dan zelf best geen kakigroen aan.

 

 • Denk aan analoge en complementaire kleuren, dat zijn de kleuren naast elkaar of recht tegenover elkaar in de kleurencirkel.

 

 • Iets praktisch: fotograferen we in mijn studio? Dan hoef je geen chique schoenen aan te doen, want binnen lopen we lekker op blote voeten of sokken 🙂

5. Comfy

 • Kies voor kleren die comfy en casual zijn. Je hoeft niet strak in ‘t pak naar je fotoshoot te komen. Een fijne broek en t-shirt zijn prima, of een leuk kleedje. Denk: gezellig 🙂

 

 • Fotograferen we buiten? Je kleren, en dan vooral je schoenen, kunnen wel eens vuil worden. Hou je daar rekening mee? En ook hakken zijn niet zo makkelijk in de natuur.
kledingtips fotoshoot

Zo veel regels, zo veel dingen om rekening mee te houden, zo veel dat niet mag 🙂

Maar hey. Een Fotoschuursessie is er om van te genieten. Draag gewoon waar je jezelf het lekkerst in voelt he! ‘t Is tenslotte gewoon ook mega leuk om te doen, jullie tijd samen om alles te vergeten en te genieten van elkaar.

Voilà, helemaal geïnspireerd en goesting in een fotosessie dankzij mijn kledingtips voor een fotoshoot?

Of benieuwd naar een volledig afgewerkte galerij van een fotoshoot in mijn studio, met zulke mooie kleurencombinaties? Check de galerij van baby Camille:

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Spoiler: wanneer een newborn shoot doen of de beste datum voor een newborn fotoshoot, is voor iedere ouder anders. Ik kan je wel een duwtje in de juiste richting geven. Voordat je nadenkt over wanneer je een baby fotoshoot best inplant, is het wel goed om te weten hoe ik te werk ga.
Alles dat je moet weten over een studioshoot

Alles dat je moet weten over een studioshoot

De oude schuur achteraan onze woning, is nu een lichtrijke (en de mooiste? hehe) fotostudio in Gent. Maar niet je doorsnee studio. Ik gebruik geen harde flitsers of grote spots. De beste lichtbron komt van buiten, en dat in combinatie met een prachtige setting, levert de meest unieke foto's op.

1 gedachte over “5 kledingtips voor een fotoshoot”

 1. Pingback: Herinneringen om te koesteren - De Fotoschuur - Baby- en familiefotografie in Gent

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven