De Fotoschuur

De Fotoschuur

Over De Fotoschuur: de naam

Waarom koos ik voor de naam ‘De Fotoschuur’? Waarom fotografeer ik niet gewoon onder mijn eigen naam, Janna Heyerick? Ik heb verschillende redenen, lemme explain.

Ik heb zo’n naam waar ik al mijn hele leven een beetje mee sukkel. Thanks mams en paps. Maar dat is niet erg hoor, ik vind mijn naam mooi en er zit wat achter. Alleen, hij komt niet erg vaak voor en dus zeggen en schrijven veel mensen hem vaak fout. ‘t Is nochtans niet erg moeilijk, Jan-na, dubbele medeklinker, kort en krachtig. Niet Jana, niet Janne. Janna.

Nu dat uit de weg is, moet ik nog iets bekennen ook. De naam De Fotoschuur heb ik niet zelf verzonnen. Mijn allerliefste lief man (omg, wij zijn getrouwd!) kwam er eens mee af en ik vond het echt wel cool.

De Fotoschuur heeft verschillende lagen.

Ten eerste, wij wonen in de Schuurstraat.

De Fotoschuur
Wij wonen in de Schuurstraat

Ten tweede, wij hebben een kot achteraan, in het hout, en het heeft iets of wat weg van een schuurtje. Of dat vinden wij toch. Dat kot, of onze schuur, is de laatste ruimte van ons huis waar we nog niet alles verbouwd of gerenoveerd hebben. ‘t Is te zeggen, dat verre van af is. We werken eraan!

De Fotoschuur
De schuur, een tijdje geleden

Het is de bedoeling om daar een studio van te maken. En zo wordt onze schuur ook een echte fotoschuur. De Fotoschuur.

Nu ligt er vooral veel werkgrief en rommel. O-ver-al…

De Fotoschuur

Vooraan is er al wat uitgegraven en heeft Florian een muur gemetseld. Er zit ondertussen een dakkoepel voor extra licht en ooit komt er een schuifraam, voor nog meer lichtinval. Zo is er meteen ook een aparte ingang naar de schuur. Het is een vrij grote ruimte. Achteraan, waar er het minste licht is, komt een kleine bergruimte.

De Fotoschuur

We hebben nog veel werk. Echt heeeeel veeeeeeeel werk. Maar we hebben er zin in! Het is een leuk project, lekker spannend. Ondertussen denk ik al na over de inkleding van de studio.

Nieuwsgierig naar de vooruitgang? Volg me op Instagram, daar post ik regelmatig updates over de schuur.

6 gedachten over “Over De Fotoschuur: de naam”

  1. Zo grappig dat ik je onbewust hetzelfde lapte als ik zelf altijd voorheb. Sorry not sorry… ik vind het nog altijd een mooie naam en jij bént Janna 🙂

  2. Pingback: Bouwwerken prachtige daglichtstudio in Gent - De Fotoschuur

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven