De Fotoschuur

foto-ideeën voor de herfst

Foto’s voor Halloween

Het is bijna Halloween! Vandaag heb je nog exact een week om je voor te bereiden. Heb je al een pompoen gekocht? En hoe maak je leuke foto’s voor Halloween?

Oké oké oké, misschien heb je het niet voor Halloween. Maar er valt echt wel iets leuks van te maken. Ga op zoek naar die mooie familiemomenten en geniet. En nadien kan je nog een tijdje genieten van wat versiering in de tuin.

Wat wij elk jaar doen, is een pompoen carven. Veel werk, lastig en gegarandeerd een vuile keuken. Maar hey, da’s niet erg toch. Vergeet dat eventjes, dan is het vooral lachen en spelen.

En net dat levert mooie foto’s op

Weet je wat handig is? Ze blijven voor een keertje redelijk stil zitten op dezelfde plek, da’s jouw cadeau dan, mama, in ruil voor de vuile keuken! Ga op je gemak op zoek naar het mooiste licht en probeer wat verschillende standpunten en hoeken uit. Zoek cadrages binnen je cadrage. Leg de details zoals vingertjes en verwonderde blikken vast. Ondertussen maak je foto’s van jullie gezellig familiemoment, zonder dat er geposeerd wordt. Win-win, toch?

Kinderen vergeten het gevoel van de binnenkant van de pompoen. Grappige foto’s gegarandeerd, subtiel in Halloween-thema! Opletten wel met het mes natuurlijk, makkelijkst is om met twee volwassenen te zijn. Dan kan jij je focussen op de camera.

Kids proof-ideetje met peuters en kleuters: in plaats van vormen uit te snijden, kan je de pompoen ook schilderen en gewoon een klein gaatje maken om toch het licht van de kaars te kunnen zien.

foto's halloween


Zin in meer alledaagse familiemomenten? Volg me op Instagram en Facebook! Of zin om zelf ook eens op de foto’s te staan, in plaats van achter de camera te zitten? Boek een ongedwongen fotosessie met je gezin.

7 gedachten over “Foto’s voor Halloween”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven