22 september 2020

Zelfportret

Hallo! Ik vind het ondertussen tijd geworden om mezelf eens voor te stellen. Anders dan op de over mezelf pagina op mijn website. Zo wat random weetjes. Gewoon, omdat dat leuk is. En daar hoort natuurlijk een zelfportret bij.

zelfportret

Het deed me een beetje nostalgisch terugdenken aan mijn fotografielessen in mijn opleiding Journalistiek, waar een van de opdrachten een zelfportret was. Een creatief zelfportret. Ik maakte toen deze foto.

Daar ben ik steeds trots op, eigenlijk. Geen Photoshop, wel een heel lange sluitertijd. Ik belichtte mijn gezicht met een lichtje, deed het uit, veranderde van positie en deed het opnieuw. Drie keer, tot de sluitertijd om was. Cool he.

Het deed me nadenken om ook iets met licht te doen. Iets makkelijkers wel, en dat meer bij mijn stijl nu past.

En dit is dan het resultaat.

zelfportret

En dan nu de weetjes waar ik over sprak:

 • Ik draag meestal zwart. Zwart op zwart op zwart. En afgewassen zwart. Of zwart gecombineerd met een zacht kleurtje.
 • Da’s misschien omdat mijn haar al genoeg kleur heeft. ‘Venetiaans blond’, volgens onze kapster. Niet rood, niet blond, iets net daar tussenin.
 • Ik ‘draai in mijn haar’. Een vreselijke gewoonte, tic nerveux, noem het wat je wil. Can’t help it.
 • Ik lees graag, ik schrijf graag. Dat is al altijd zo geweest. Ik schreef verhalen toen ik klein was, en dat doe ik nog steeds. Niet meer met pen en papier, maar met een camera en kon er mijn job van maken.
 • En je ziet mij altijd al van ver komen. Ik rij met een gele auto. Echt knalgeel. Ik vind dat leuk. Maakt me vrolijk. Volgens mij wil iedereen stiekem wel een gele auto.
 • Ik volgde ooit muziekschool en heb spijt dat ik dat niet afgewerkt heb. Ik zing heel graag.
 • En verjaren doe ik ook graag. Is ‘t al november?

Give-away

Trouwens, voor wie zo ver geraakt is met lezen. Wat zou je ervan vinden mocht ik een give-away organiseren voor mijn verjaardag? Laat het me weten in de comments en volg me op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven.

8 Responses

 1. saturnein schreef:

  Die foto van de opleiding fotografie herinner ik me nog heel goed. En ook hoe enthousiast je docent daarover was.

  1. Janna Heyerick schreef:

   En toch is de foto al zo’n 7 jaar oud! Zot he.

   1. saturnein schreef:

    Ja, niet te geloven. Ik zag onlangs zo’n foto van je opleiding toen in mijn herinneringen (Lies met de badeend), en ben dan eens gaan snuisteren in de collectie op Facebook 🙂 Ik herinner me nog veel van die foto’s.

 2. Bram Vandamme schreef:

  Goed bezig!

  1. Janna Heyerick schreef:

   Dankje, Bram! ????

 3. Darling Doormat schreef:

  Heel erg knap!

  1. Janna Heyerick schreef:

   Dankjewel! ????

Een reactie achterlaten