De Fotoschuur

Zelfportret

Zelfportret

Dit blogbericht gaat over mezelf, Janna van De Fotoschuur, maar dan anders dan op de over mezelf pagina. En daar hoort uiteraard een zelfportret bij, aangevuld met wat random weetjes. Gewoon, omdat dat leuk is.

zelfportret

Het deed me een beetje nostalgisch terugdenken aan mijn fotografielessen in mijn opleiding Journalistiek, waar een van de opdrachten een zelfportret was. Een creatief zelfportret. Ik maakte toen deze foto.

Daar ben ik steeds trots op, eigenlijk. Geen Photoshop, wel een heel lange sluitertijd. Ik belichtte mijn gezicht met een lichtje, deed het uit, veranderde van positie en deed het opnieuw. Drie keer, tot de sluitertijd om was. Cool he.

Het deed me nadenken om ook iets met licht te doen. Iets makkelijkers wel, en dat meer bij mijn stijl nu past.

En dit is dan het resultaat.

zelfportret

 

En dan nu de weetjes waar ik over sprak:

 • Ik draag meestal zwart. Zwart op zwart op zwart. En afgewassen zwart. Of zwart gecombineerd met een zacht kleurtje.
 • Da’s misschien omdat mijn haar al genoeg kleur heeft. ‘Venetiaans blond’, volgens onze kapster. Niet rood, niet blond, iets net daar tussenin.
 • Ik ‘draai in mijn haar’. Een vreselijke gewoonte, tic nerveux, noem het wat je wil. Can’t help it.
 • Ik lees graag, ik schrijf graag. Dat is al altijd zo geweest. Ik schreef verhalen toen ik klein was, en dat doe ik nog steeds. Niet meer met pen en papier, maar met een camera en kon er mijn job van maken.
 • En je ziet mij altijd al van ver komen. Ik rij met een gele auto. Echt knalgeel. Ik vind dat leuk. Maakt me vrolijk. Volgens mij wil iedereen stiekem wel een gele auto.
 • Ik volgde ooit muziekschool en heb spijt dat ik dat niet afgewerkt heb. Ik zing heel graag.
 • En verjaren doe ik ook graag. Is ‘t al november?

8 gedachten over “Zelfportret”

   1. Ja, niet te geloven. Ik zag onlangs zo’n foto van je opleiding toen in mijn herinneringen (Lies met de badeend), en ben dan eens gaan snuisteren in de collectie op Facebook 🙂 Ik herinner me nog veel van die foto’s.

 1. Pingback: Zelfportret - De Fotoschuur - Baby- en familiefotografie in Gent

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven