De Fotoschuur

zwangerschapsshoot

Zwangerschap fotoshoot & foto van de maand mei ’23

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Begin juni ging ik -heel last-minute en op den bots- op pad met de allerliefste mama in spe voor een zwangerschap fotoshoot. En voor een keertje pak ik de foto van de maand anders aan…

Het begon allemaal met…

Een fout in mijn agenda

Haha. Woeps.

Ja, weet je? Al die technologie en verschillende apps. Da’s niet simpel om alles correct afgestemd te houden op elkaar. Ik had iets verschoven in mijn Google agenda, die gelinkt is aan mijn online agenda hier op de website. En daardoor kwam er op vrijdag 9 juni een plekje vrij, terwijl er eeeiiigggenlijk geen plekje vrij was. Hehe. Foutje 🙂

Dus ik, met het schaamrood op mijn wangen, heb meteen gebeld

zwangerschap fotoshoot
zwangere vrouw in veld

Maar wel met het idee: we’ll make it work!

Dus ik heb per toeval de zwangerschapsshoot er nog effe tussen genomen.

En daar had niemand spijt van

Het was zo leuk. ZO LEUK! Ik ben apetrots op de foto’s, én op de fotoshoot zelf.

Ik maakte zelfs een verrassingsfilmpje van de zwangerschap fotoshoot

Ben je ook al helemaal verliefd? 🙂 Voel je het ook. Omggggg, I love it!

Ik kan hier zeggen wat ik wil he, maar...

Ik laat effe het woord aan mijn prachtige model 🙂

zwangerschap fotoshoot

Oké oké oké, maar we zijn hier eigenlijk maar voor 1 ding he. Mijn traditionele favoriete foto van de maand.

Alleen bedacht ik me onlangs: waarom laat ik JOU niet eens kiezen? Dat kan makkelijk via een poll op Instagram. Dus dat deed ik dan maar even 🙂

Ik liet je kiezen uit vijf foto’s. Deze vijf:

En dit is ‘m dan! Deze foto haalde de meeste stemmen:

Onze favoriete foto van de maand juni '23:

zwangerschap fotoshoot

Tot in september! En dan met baby 🙂 Wat kijk ik er naar uit!

Meer weten over een zwangerschapsshoot?

Ik wil dat je geniet. Even alles rondom vergeten. We trekken erop uit, naar een mooi veld of een leuk bos. Wandelen, genieten en gek doen. Samen zijn. Jij alleen, of samen met je lief.

Ik wil dat als je later naar de foto’s kijkt, je weer exact kan voelen en herbeleven wat er toen gebeurde. Gewoon, zoals het ook echt was.

zwangerschapsshoot

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

7 poseertips voor je zwangerschapsfoto’s

7 poseertips voor je zwangerschapsfoto’s

Hoe in godsnaam poseer je tijdens een professionele fotoshoot? Door die twijfels zou je misschien al bijna geen foto's durven laten maken. Zeker omdat je je ook niet meer 100% jezelf voelt, met dat klein baby’tje in je buik. Daarom: mijn 7 poseertips voor zwangerschapsfoto's.
Hoe Otto mij geholpen heeft: een positief bevallingsverhaal

Hoe Otto mij geholpen heeft: een positief bevallingsverhaal

Otto heeft mij geholpen. En ik wil je graag vertellen hoe. Een positief bevallingsverhaal Waar begin ik?Niet bij de geboorte van Otto zelf. Ook niet bij mijn zwangerschap.Ik begin effe bij Pipa, zijn grote zus, onze tweede dochter.Pipa is ruim twee maanden te vroeg geboren. Dat herinner je je misschien wel, zoals ik een tijd geleden hier al schreef. Ondertussen is dat klein spook al vier jaar, maar al die jaren droeg ik dat trauma van toen met me mee. Alleen besefte ik het niet echt meer, ik was het zodanig gewoon geworden. Maar telkens rond haar verjaardag borrelt het gevoel weer op, om dan na een week of twee wat weg te ebben en te blijven smeulen. Nu Otto is geboren, begrijp ik pas dat het niet oké was. Dat ik het nooit heb kunnen afsluiten en een plekje heb kunnen geven.Dat kan ik nu wel, en daar heeft Otto mij bij geholpen. Dit is mijn positief bevallingsverhaal. Hoe Otto mij geholpen heeft Terwijl ik dit neerschrijf, voel ik de tranen weer komen. Hij heeft geen idee, géén idéé, wat hij voor me heeft gedaan. Ik had hem nodig, nog meer dan hij mij nodig heeft.En daarom wil ik dit hier delen. Deze blog is mijn plekje, en ik wil dit niet vergeten.Op sociale media is alles zo mooi, zo verbloemd. Maar het leven is niet altijd prettig. Hoe je er zelf mee omgaat en er een draai aan geeft, dat maakt het verschil. En dat probeer ik te tonen. Mijn zwangerschap was zalig. Ik had geen kwaaltjes, nergens last van en niets van pijn. De dokters volgden me extra goed op en ik nam medicatie om die zwangerschapsvergiftiging te voorkomen. Ik was mentaal ook voorzichtig en probeerde stress te voorkomen, me niet op te jagen en meer te genieten.En dat is me best goed gelukt.Vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap lag er wel een last op mijn schouders, dat ik toch weer ziek zou worden. Ik nam dagelijks mijn bloeddruk. Maar eens ik de kaap van 32 weken voorbij was, viel die last van me af. Er kwam nog meer rust in mijn hoofd en ik genoot echt voor het eerst ooit van veranderende mijn lichaam. Buiten Otto gerekend Otto mocht op natuurlijke wijze geboren worden, iets waar ik echt op hoopte. Ik had me zo goed voorbereid en wilde graag een natuurlijke bevalling, zonder medicatie, zonder ingrepen.Alleen was dat buiten Otto gerekend 🙂 Om de druk niet te groot te laten worden op mijn oude litteken, mocht ik niet overtijd gaan. Maar meneer had het duidelijk naar zijn zin in mijn buik. Niets wekte de bevalling op. Niet de ananassen, niet het trappenlopen, niet het squatten.Dus op 40+1, op 27 oktober, moest ik binnen voor een keizersnede. Want het was tijd. Maar ik was bang.Bang voor de operatie en om mijn baby niet bij me te mogen hebben. Bang om me geen mama te kunnen voelen, zoals toen.En dat had ik dan ook aan mijn dokter verteld. Ze nam me serieus, ze maakte extra tijd voor me vrij. Ik voelde me niet het zoveelste nummertje. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan, en wat heb ik geluk met zo’n fantastische gynaecologe.  Mijn operatie werd zelfs verplaatst zodat ik als eerste aan de beurt was en niet urenlang moest wachten. Ze gaf extra uitleg tijdens de operatie en nam haar tijd. En dat voelde zo goed. Mijn zwangerschap was zalig en de bevalling, … het was dan niet de natuurlijke bevalling waar ik van droomde, maar het was perfect. Deze fijne bevalling was exact wat ik nodig had. Perfect voor ons Zo’n fijne ervaring deed me goed. Om de moeilijke periode met Pipa achter me te kunnen laten en op een mooie manier af te sluiten. We zullen het nooit vergeten en het maakt altijd een deel uit van ons. Maar het is goed nu, dankzij dit positief bevallingsverhaal.Alles is goed. Oh en een leuk weetje: we wisten niet dat Lili en Pipa een broer zouden krijgen. Ik wilde het geslacht niet weten tijdens de zwangerschap. Want wat maakt het uit? 🙂We wilden wel heel graag een jongetje, maar met drie dochters had het even tof geweest. ‘t Is een jongen! Toen ie geboren is, hebben we zelf zijn geslacht ontdekt. En na een paar minuten vroeg ik nog eens extra: “is het echt een jongen?”Ik dacht dat ik het gedroomd had 🙂Wij zijn de grootste gelukzakken. Otto brengt een andere dynamiek in ons gezin. Otto is niet alleen wat ik nodig had, maar wat we allemaal nodig hadden. Dankje, lieve Otto. Wat fijn dat je er bent.Oh, en Otto is ook echt de rustigste baby ooit. Er wordt mij gezegd omdat ik zelf zo rustig ben.Maar wat zeggen ze ook? Een rustige baby is een heftige kleuter? We’ll see 🙂 Bedankt om tot hier te lezen, dat doet me deugd. Dit was mijn positief bevallingsverhaal, nadat het eerder allemaal een pak moeilijker was. Ik heb geluk, heel veel geluk. Ik ben dankbaar, voor mijn drie prachtige kindjes, voor de fijne job die ik mag doen, voor de fantastische mensen die achter mij staan.Heb je nood om jouw verhaal te delen? Zin om te praten zonder oordelen of goeie raad? Je mag me altijd een berichtje sturen via Instagram, of me aanspreken.Want praten helpt. Delen helpt. Dat weet ik nu.
5 kledingtips voor een fotoshoot

5 kledingtips voor een fotoshoot

Wat trek ik aan voor mijn fotosessie? Dat is een vraag die ik geregeld krijg. Voor zowel de ouders, als de kinderen, als de baby. Mijn vijf kledingtips voor een fotoshoot helpen je in de plundertocht door je kleerkast en zorgen voor de allermooiste foto's.
Scroll naar boven