De Fotoschuur

Borstvoeding fotoshoot & afscheid – Foto van de maand januari ’24

Borstvoeding fotoshoot & afscheid - Foto van de maand januari '24

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Ik deed eind januari mijn eigen borstvoeding fotoshoot. Niets te fancy. Zonder al te veel tralala. Gewoon, wij. Samen. Intiem. Gezellig. En samen met mijn mama, ze kreeg mijn camera in haar handen geduwd. Al moet ik ook zeggen: ik heb ze ondertussen al goed opgeleid 🙂

Het zit er bijna op. Otto is vijftien maanden. Vijftien maanden lang heb ik mijn alles aan hem gegeven. Mijn warmte, mijn slaap, mijn melk.

Wat een reis is die borstvoeding geweest

Kleine kanttekening: Otto is dan wel nummer drie, hij is de enige die borstvoeding heeft gekregen. Bij Lili zag ik mezelf dat echt niet doen, mijn hoofd stond daar niet naar. Pipa haar moeilijke start heeft automatisch voor die beslissing gezorgd. Maar bij Otto wou ik het proberen.

borstvoeding kleine baby

En lukte het niet? Dan lukte het niet. Was het maar voor even? Dan was het maar voor even. Alles wat we zouden gehad hebben, was mooi.

borstvoeding grote baby

Mijn lijf is op

27 oktober 2022. Het ging vanzelf. Zijn eerste druppeltjes, onze eerste dagen. Dagen werden weken, weken werden maanden. Een jaar. Tot nu, 15 maanden zijn gepasseerd. Crazy, nooit gedacht.

Het lukte ons mede dankzij luxe van voornamelijk van thuis uit te werken en mijn eigen agenda te bepalen. Ik vind het heel jammer dat het voor zo veel mama’s gewoon praktisch onmogelijk is.

Nu is het op. Mijn lijf is op. Ik weeg te weinig en ik voel het. Het slaapgebrek en de gebroken nachten eisen hun tol.

Ik had nochtans altijd gedacht, of gehoopt, dat Otto zélf ging beslissen om te stoppen. Ik wilde dat niet voor hem beslissen. Maar het moet wel, ik moet dit doen. Ik moet luisteren naar m’n lichaam.

Mijn aanpak om af te bouwen

Ik ben begonnen met ‘s nachts niet meer aan te bieden. Otto wordt veel wakker en ik gaf hem beetje te drinken, dan viel ie snel terug in slaap. Nu wordt hij nog steeds veel wakker, maar troosten lukt in zijn bedje, zonder borst.

En dan schrapte ik ook zijn melkje vlak voor de dutjes of het slapengaan. Niet meer zittend in m’n Meme haar zeteltje. Nu staan we recht, legt hij z’n kopje neer op m’n schouder, fluister ik, leg ik hem neer. Omdat ik me niet meer in m’n Meme haar zeteltje neerzet, is hij niet in de war. Hij slaapt vlot in.

Overdag komt ie wel nog schooien. M’n trui of t-shirt omhoog trekken, beetje triest wel. Hij krijgt nog, maar ik vrees dat het binnenkort volledig op zal zijn. Hij drinkt amper nog.

mama en baby lachen

Bitterzoet. Met een beetje hartzeer. Maar ‘t is beter zo. Al ga ik ons intiem moment wel enorm hard missen. Met mijn kleine grote knuffelbeer.

borstvoeding fotoshoot

Onze borstvoeding fotoshoot

Oké dus, ik duwde mijn camera in mama’s handen. Instellingen goed en wij doen maar. Gewoon, op het gemak. Gezellig, samen. Dan is hij afgeleid, lachen we, spelen we, loopt hij rond. (Lees: klimt hij overal op)

En dan nog eens de andere kant, in een andere houding. We verzetten de schommelstoel. Ons gezellig beetje quality time. Op zijn ritme.

Het is leuk dat hij al zo groot is, voor de foto’s. Er is zo veel interactie en dat maakt de hele fotogalerij extra plezant. Met zijn guitige lach, zijn sloebersnoet.

Waarom ik dit hier allemaal zo in detail uittyp? Ik wil niet vergeten. Ik wil hier later op kunnen terugkeren en weer weten hoe het was, wat er door me heen ging. Dit is mijn persoonlijk plekje op het internet.

Alright, genoeg getetterd. Hier is mijn favoriete foto van de maand. Eentje waar ik voor de rest van mijn leven met heel veel liefde naar zal terugkijken.:

Mijn favoriete foto:

baby krijgt borstvoeding

De borstvoeding fotoshoot duurde niet lang. Een kwartiertje hoogstens? Het leven is aan de rappe. En meer hebben we niet nodig.

Om effe verder uit te wijden nog. Zie je mijn armbandje? Da’s morse code voor “meter”, een bandje dat ik kreeg van m’n allerbeste liefste vriendin, voor haar dochtertje Maura.

Onlangs deden we hetzelfde: ik maakte borstvoedingsfoto’s van hen. De borstvoeding liep ook bijna op z’n einde, en Jara wilde het voor altijd kunnen herinneren. Het is de perfecte manier je te helpen dit hoofdstuk af te sluiten.

fotoshoot mama baby

Ik raad het je met heel mijn hart aan. Waarom jij dit ook moet doen?

  • Jouw tijdscapsule, om altijd te herinneren
  • Het allermooiste afscheidscadeau
  • Relax, gezellig en het duurt niet lang
  • Allemaal zonder te poseren
  • Op het ritme van je baby/dreumes/kleuter

Vind je dit wel fijn klinken, lijkt het je ding? Stuur me een mailtje of berichtje als je denkt dat de borstvoeding bijna stopt, dan neem ik je er met veel liefde nog snel ergens tussen ♥️

En dan wil ik afsluiten met nog een tweede favorietje uit mijn reeks borstvoedingsfoto’s:

mama kindje knuffelen
Scroll naar boven