De Fotoschuur

Wat zet je op de geboortelijst?

Wat zet je op de geboortelijst?

Je bent zwanger, proficiat! Je hebt nu massa’s om over na te denken, te piekeren – dat ook wel 🙂 – en beslissingen over te nemen. Zoals een geboortelijst, ga je die doen? Zo ja, wat zet je zoal op die geboortelijst?

Wat doet dit soort blogbericht hier, op een website van een fotograaf? Dat maak ik je sebiet wel duidelijk 🙂

Welkom, Otto

Eerst effe een korte schets van mijn persoonlijke situatie. Eigenlijk dacht ik altijd dat ik helemaal content zou zijn met twee kindjes. Maar naarmate de jaren vorderden en ons gezin bloeide, voelden we iets. “Ik wil ne zoon.” Haha. Niet mijn woorden. En niet dat je dat kan kiezen 🙂

Na lang wikken en wegen, met de risico’s uit de vorige zwangerschap in ons achterhoofd, besloten we er toch voor te gaan. Otto is geboren op 27 oktober 2022, een regenboogbaby’tje. Een baby’tje zonder spullen, want ik had alles (lees: ALLES) verkocht en weggegeven na Pipa. Toen in de overtuiging: dit doen we toch niet meer.

Neem volledige controle

Dus. We mochten lekker opnieuw beginnen. Niet erg. Sommige spullen kon ik gewoon terug vragen. Andere spullen zijn dan weer leuk om te kopen. En zo heb ik voor het eerst een lijst aangelegd, wat ik bij de vorige twee nooit heb gedaan.

Mama houdt breed lachende peuter op de arm.

Want er bestaat ook zoiets als een lijst, zonder verbonden te zijn aan een specifieke winkel: Pakske. En dan begon de zoektocht: wat zet je zoal op je geboortelijst.

Mama knuffelt slapende pasgeboren baby, gewikkeld in een dekentje.

“Voeg toe wat je maar wil, van waar je maar wil. Gedaan met beperkingen en aankoopverplichtingen. Lekker van thuis uit. Ook 2ehandsspullen. 100% vrijheid.” Staat er op hun website.

Ik ben grote fan van tweedehands en zelfgemaakt. Zo zetten we onze buggy op ons Pakskeslijst, alsook de wol voor het dekentje dat m’n mama zelf heeft gemaakt. (zie foto).

Maar het coolst van al?…

Zet je fotoshoot op de geboortelijst

Je kan er een fotoshoot op zetten. En zo weten je familie en vrienden meteen ook van welke fotograaf je fan bent en dat je graag foto’s wil. Ze kunnen een bedrag bijleggen, of meteen de hele shoot betalen. Mega handig.

  • Transparant en open van wat jij graag wil
  • Geen verrassingen met een cadeaubon van een fotograaf wiens stijl je niet ligt
  • De fotoshoot volledig of deels betaald door wie herinneringen net zo belangrijk vindt als jij

Want een fotosessie is best een investering, dat begrijp ik zelf ook. Eentje die het helemaal waard is, want je krijgt zo veel meer dan prachtige foto’s.

Je krijgt tijd en ruimte. Om te zijn. Of zoals de mama en papa die laatst in de studio waren, zeiden: “We hebben er echt van genoten. Eens alles rondom vergeten. Gewoon met ons baby’tje bezig zijn.”

Jouw "taak" tijdens de fotoshoot

Er zijn voor je baby’tje. That’s it 🙂
 
Geen geforceerde poses. Geen idiote opdrachten. Gewoon, samen zijn. Geen gsm, geen to do-lijst, geen familiebezoek. Dit is een moment samen, volledige focus op je baby. Voel de warmte, de nabijheid. Geniet.
 
De details, die zal je nooit meer vergeten. En dat gevoel van nabijheid en warmte? Ik hoop dat je dat elke keer opnieuw voelt, telkens je naar de foto’s kijkt.
Papa houdt baby stevig op de arm.
Mama en papa genieten in de zetel van pasgeboren baby, terwijl de winterse zonnestralen op hun gezicht naar binnen schijnen.

Wat je krijgt

Je krijgt een heel gevarieerde fotogalerij: foto’s van je baby’tje alleen, met details van de handjes, lippen, oogjes, … En foto’s van jullie allemaal samen.
 
Maar belangrijkst van al: je krijgt tijd samen. Heel bewust, heel warm, heel fijn.
 
Dit is het zotste moment van je leven. Ik zorg ervoor dat je er niets van vergeet.

 

Mama knuffelt papa die baby intiem vasthoudt.
Scroll naar boven