De Fotoschuur

Fotoshoot aan zee – foto van de maand juni

Foto van de maand juni '24 -
fotoshoot aan zee

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Begin juni trok ik met negen gezinnen naar De Haan voor hun fotoshoot aan zee. Zon, zee, strand en lekker veel wind. Maar vooral: veel schaterlachen en heerlijk leeggemaakte hoofden.

Kindje raapt schelpjes op het strand tijdens fotoshoot aan zee.

Hoofd leegmaken

Het zand tussen je tenen, het water aan je voeten. Met een heerlijk warme zon op je snoet, rennend over het strand. Om dan neer te ploffen, achterover te leunen en effe diep de zeelucht in te ademen.

Voel je het ook?

Effe al je taken, werk en to do’s vergeten en de volledige focus op je gezin. Heel bewust tijd maken voor elkaar. Herinneringen maken, met de allermooiste foto’s om voor altijd te onthouden.

Altijd opnieuw te kunnen voelen.

Tips fotoshoot aan zee

Ik ben best trots op de organisatie van de fotoshoot aan zee. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden en met een zalig gevoel aan de fotoshoot te kunnen starten, zijn dit mijn beste tips:

  1. We fotograferen in de namiddag, met de zon vanuit de mooiste hoek
  2. ‘s Avonds gaat de zon onder “in de zee”, ideaal voor een fotoshoot tijdens golden hour
  3. Draag comfy en casual kledij, waarin je je lekker op je gemak voelt. Lichte en warme kleuren hebben mijn voorkeur, want daarmee heeft je fotogalerij een heel fijn en warm gevoel
  4. Schoenen mogen meteen uit, dat stapt ook makkelijker in het zand
  5. Breng niets mee: geen handtas, geen gsm, niets van waarde dat je in de gaten moet houden. Dat geeft veel meer rust en maakt het makkelijker voor de fotograaf om tussendoor te fotograferen
  6. Nat worden is leuk! Breng reservekleren en een handdoek mee, maar laat ook dat in de auto liggen
  7. Breng eten en drinken mee, de zeewind en het rennen op strand, dat slorpt energie

Extra protip: check op voorhand de getijden, al is het niet zo makkelijk om daarmee rekening te houden voor fotoshoots die al lang lang op voorhand gepland staan.

De wind waait de zorgen uit mijn hoofd

De kust is wel een klein beetje mijn happy place. Ik kom er niet zo vaak, maar als ik er ben, dan voel ik me ongelooflijk gelukkig. De lucht is er altijd anders. Bewolkt of niet, het is er mooi. De wind waait de zorgen uit mijn hoofd.

Het eerste weekend van juni had ik wel best veel zorgen, haha. Vooral door het weer. Had ik nu toch echt nooit gedacht dat het in juni nog zo slecht weer kon zijn.

Maar wauw, we hebben zo veel geluk gehad. Echt warm was het niet, maar het werd een hele mooie dag. Mijn hart is vol dankzij al die mooie mensen met wie ik mijn dag mocht delen. Alright, klaar voor mijn favoriete foto van die dag? 

Fotoshoot aan zee:
favoriete foto van de maand juni '24

De kleuren, hun houding, de warme omhelzing. Het schitterende water, die lensflare. Zalig toch. En net omdat je geen gezichten ziet, vind ik dat je veel meer voelt doorheen het beeld.

Serieus ie-de-re galerij is echt fantastisch geworden, met de zaligste, warmste en koddigste foto’s, is hier een kleine greep uit de honderden foto’s:

Deze mini shoots zijn al achter de rug, maar mijn agenda staat open voor elke zalige fotosessie!

Mijn agenda is voor de rest van het jaar al behoorlijk gevuld. Maar goed nieuws! Sinds kort kan je al boeken voor volgend jaar en dat tot en met juni 2025. Plekjes in het weekend zijn best beperkt, snel zijn is dus de boodschap. Of neem samen een dagje vakantie, en maak er de leukste dag van met je gezin.

Janna van De Fotoschuur aan het werk tijdens fotoshoot aan zee.

Foto van mijn allerliefste mama, die ondertussen met Lili en Pipa ook op het strand speelde 🙂

Vakantie

Dankzij de fotoshoot aan zee, zit ik al lekker met mijn hoofd in vakantiestemming. Nog twee weken effe goed doorwerken, en dan trekken wij met de auto naar het zuiden van Frankrijk.

Out of office: 12 juli – 4 augustus!

Geniet van de vakantie, de rust en de zon!

Wil je dit ook samen creëren?

Wil je ook een mega zalig concept uitwerken voor jouw fotoshoot? Samen de zaligste plekken in België ontdekken? ☺️ mag ik jouw fotograaf zijn?

Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Met de focus op je gezin, de kleinste aanrakingen, de grootste emoties.

Fotograaf Janna lacht naar de camera.
Scroll naar boven