foto-ideeën voor de herfst

Aangezien die tweede lockdown ondertussen al eindelooooooos lang lijkt te duren en jij zelf voor de (spontane) foto’s moet zorgen van je kroost, deze tips. Want je wil geen geforceerde en geposeerde kiekjes, maar mooie, spontane beelden. Perfect toepasbaar met elke camera, zelfs gewoon met je smartphone.

spontane foto's

Zo dus, mijn tips voor spontane foto’s van je kinderen

“En nu ga ik een foto van je maken!” Dat hoor je mij nooit zeggen, haha. Voilà, mijn eerste tip. Ik probeer niet te veel aandacht te leggen op het fotograferen of op mijn fotocamera. Of je bent nog niet begonnen, en ze hebben al geen zin meer.

Twee. Laat je kind zoeken naar iets om mee te prutsen, iets kleins en onopvallend. Stuur bij. Bijvoorbeeld in de tuin: “Zoek nu het allermooiste blaadje dat je kan vinden!” Dat blaadje kan mooi mee op de foto, want jullie zijn buiten in de tuin. Maar tegelijkertijd is het blaadje klein genoeg om niet te veel aandacht op te eisen op je foto.

Wedstrijdje doen

Blijf verder inspelen op dat blaadje, is mijn derde tip (of ander voorwerp: een grasspriet, bloemetje, …). Laat je kind er iets mee doen, bijvoorbeeld: “Alez seg, dat blaadje past echt perfect in je broekzak!” Of “Probeer het blaadje eens hoog in de lucht te blazen!” Plezier verzekerd en gegarandeerd leuke foto’s als resultaat.

spontane foto's

Vier, nu gooien we het over een andere boeg: doe eens een om de beurten de gekste smoelen trekken. Je hoeft niet per se die gekke snoet vast te leggen op beeld, maar probeer te gaan voor die grote lach nadat jij een gek gezicht hebt gemaakt. Zulke reacties zijn goud waard!

En dan als laatste, zeg je kind om eens in het rond te draaien, met zijn of haar armen te zwaaien, te schudden met de haren. Zulke bewegingen maken je foto’s meteen ook gevarieerder.

Jullie tijd samen

Veel succes! Want zo vanaf een leeftijd van 3 à 4 jaar vertikken ze het al eens om op de foto te gaan. Of die van mij toch, haha! Ken je dat? (please, zeg dat ik niet alleen ben!)

Probeer vooral gewoon zelf plezier te maken. Fotograferen gaat ook over jullie tijd samen. Uiteindelijk maken de foto’s niet zo veel uit. Maak vooral mooie, fijne herinneringen. Samen.

En ga je liever naar een mooi plekje in de natuur, dan gewoon foto’s te maken in de tuin? Check mijn 5 locaties voor een fotoshoot.

Volg je me al op Instagram en Facebook?

spontane foto's
Laad meer
%d bloggers vinden dit leuk: