De Fotoschuur

Starten in volle crisis

Starten in volle crisis

fotoshoot Gent

Over twee dagen ben ik officieel een half jaar bezig als fotograaf in bijberoep met De Fotoschuur. Hoe zot is dat?! Dat is vooruit gevlogen.

Ge gaat lachen met wat ik nu zeg: 2020 was geen makkelijk jaar voor ondernemers. En al zeker niet voor een beginnende fotograaf in bijberoep.

No shit Sherlock, ik weet het wel, dat is al duizend keer gezegd. 2020 was een belachelijk, idioot jaar, waar we rap vanaf willen zijn. Alhoewel, geen idee of 2021 wel zoveel beter wordt.

Ik heb geprobeerd creatief te zijn, ik heb de moed niet laten zakken, ik heb keihard gewerkt. En één ding weet ik zeker:

Mensen begrijpen de waarde van fotografie

Want zelfs al ben ik nog geen jaar bezig als fotograaf in bijberoep, zelfs opgestart in volle crisis, je vond de weg naar mij. En ik ben je dankbaar voor de kansen, voor de mooie woorden, voor de liefde. Dankjewel.

Gezinnen boekten mij, zelfs meer dan ik eigenlijk had verwacht. En al gingen de coronacijfers plots fel de hoogte in, die gezinnen annuleerden hun fotosessie niet. Meer nog, ze waren zo blij dat ik toch kon komen. Met wat meer afstand, met een mondmasker en met ontsmettingsgel. Maar, ik mocht komen.

En misschien is een fotograaf nu wel belangrijker dan ooit. Voor alle mijlpalen die je nu niet zo makkelijk kan delen met familie en vrienden. Voor al het gemis. Voor alle details, om nooit te vergeten.

fotograaf

What I like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.

Karl Lagerfeld

Ik kijk wel uit naar ondernemen zonder corona. Ik heb het wel een beetje gehad. Zoveel weken niet mogen fotograferen voor particuliere klanten, dju dat voelde eindeloos lang.

Nu mogen we gelukkig weer buiten fotograferen, maar baby’tjes binnen voorlopig nog niet. Dat vind ik jammer, maar het is wat het is. We maken er allemaal het beste van. Nog een maand en we zijn er vanaf, hopelijk, wie weet vroeger al. En dan blijven we nog voorzichtig, zodat we met een beetje geluk een ietwat normale zomer tegemoet gaan, met nog meer mooie gezinnen voor mijn lens.

Kriebelt het?

Heb je zelf zin gekregen om te fotograferen? Ik schreef verschillende blogposts waarmee je direct aan de slag kan. Zoals tips voor geslaagde foto’s en alles wat je moet weten over fotografie in natuurlijk licht. Of zag je mijn gratis e-book al?

Of laat je het liever aan mij over? Ik heb drie verschillende formules, waarvan er minstens ééntje bij jou past, daar ben ik zeker van.

Binnen fotograferen mag nog even niet, door de huidige coronamaatregelen. Maar we mogen wel buiten afspreken, ik als fotograaf plus maximaal drie volwassenen, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend. Jullie komen uit dezelfde bubbel en ik hou minstens anderhalve meter afstand. We dragen altijd een mondmasker, behalve op het moment dat ik jullie fotografeer.

Zwangerschap

De meest krachtige, warme en échte herinneringen aan je zwangerschap.
Voor altijd.

Babyfotografie

Zijn huid zo broos, zijn haren zo zacht, zijn nageltjes zo klein en zijn lach nog zo zeldzaam. Vereeuwig je herinneringen.

Liefde & familie

Stap even uit de rush die het leven vaak is, onthaast en blijf stilstaan bij wie jullie geworden zijn. Wees trots!

Scroll naar boven