De Fotoschuur

fotoshoot gent

Mijn aanpak als familiefotograaf

Wat hou ik van de chaos van een gezin. Mocht je vanop een afstand meekijken, lijkt een fotosessie volgens mij echt crazy. Gelukkig is het dat niet. Gestructureerd plezier. De sleutel tot zo’n fijne sessie? Voorbereiding, en de familiefotograaf vinden die bij je past.

Het kan je helpen enkele websites, Instagram- en Facebookpagina’s te vergelijken. Boek vooral een fotograaf die bij je past, zowel als persoon, als op vlak van stijl.

Familiefotograaf of muurbloempje

Ik bijvoorbeeld, ik hou niet van geposeerde foto’s, of lachen terwijl je in de lens kijkt. Ik wil dat jullie aandacht hebben voor elkaar en samen leuke dingen doen. Ik sta er gewoon maar wat bij, als een muurbloempje misschien? Wel eentje die foto’s maakt ondertussen, hehe.

familiefotograaf

En, super belangrijk: ik geef opdrachten. Want zonder zulke opdrachten, kom ik niet tot de foto’s die ik als familiefotograaf graag maak. Knuffel, kriebel elkaar, draai rondjes, …

Mijn missie als familiefotograaf is dat jullie een mooie herinnering hebben aan de fotosessie. Maar ook op persoonlijk vlak is het fijn als je bij je fotograaf past.

familiefotograaf

Rode kop

Ik ben een introvert, rustig, met een luisterend oor. Nogal gevoelig voor van alles. Ik sta niet erg graag in de belangstelling en blijf liever wat op de achtergrond. Maar ik hoor wel heel graag jouw verhalen. Dat is dan misschien een trekje vanuit mijn journalistieke achtergrond. Ik ben nieuwsgierig en wil graag meer over je weten. Ik hoor je graag vertellen.

Vroeger was ik heel verlegen. Die rode kop die ik kreeg, telkens als er over mij werd gepraat of mij iets gevraagd werd. Bah, vreselijk vond ik dat. En dan schaamde ik me nog meer. De laatste jaren is dat veel verbeterd, ik kan eindelijk een deftige conversatie hebben zonder rood te worden. Ouder worden, meer zelfvertrouwen en enkel doen wat ik graag doe, dat helpt.

Sta jij zelf graag op de foto?

Af en toe heb ik dan eens een verlegen kindje voor de lens, en word ik meteen teruggekatapulteerd naar vroeger. Dan vind ik het nog belangrijker om voor dat kindje extra mijn best te doen. Mijn missie zijn prachtige foto’s, maar vooral een mooie herinnering voor later.

Of misschien sta je zelf niet zo graag op foto, ben je bang dat je er zelf nooit mooi zal opstaan. Maar ik verzeker je: dat komt helemaal goed. Net daarom dat ik je graag hoor vertellen, daarom dat ik kleine opdrachten geef, en daarom dat ik wil dat jullie samen plezier kunnen maken. Want dan sta je echt mooi op foto’s: helemaal zoals jij echt bent.

familiefotograaf

Dus niet twijfelen, boek een fotosessie bij de fotograaf naar je hart en geniet.

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

5 tips voor spontane foto’s

5 tips voor spontane foto’s

5 tips voor spontane foto’s HOME CONTACT BOEK JE FOTOSESSIE STUDIO FAQ OVER JANNA AANBOD & PRIJZEN ZWANGERSCHAP BABY IN HET ZIEKENHUIS VERJAARDAG GEZIN CADEAUBON GRATIS BROCHURE GRATIS EBOOK: de eerste dagen fotograferen HOME CONTACT BOEK JE FOTOSESSIE STUDIO FAQ OVER JANNA AANBOD & PRIJZEN ZWANGERSCHAP BABY IN HET ZIEKENHUIS VERJAARDAG GEZIN CADEAUBON GRATIS BROCHURE GRATIS EBOOK: de eerste dagen fotograferen Aangezien die tweede lockdown ondertussen al eindelooooooos lang lijkt te duren en jij zelf voor de (spontane) foto’s moet zorgen van je kroost, deze tips. Want je wil geen geforceerde en geposeerde kiekjes, maar mooie, spontane beelden. Perfect toepasbaar met elke camera, zelfs gewoon met je smartphone. Zo dus, mijn tips voor spontane foto’s van je kinderen We gaan niet fotograferen “En nu ga ik een foto van je maken!” Dat hoor je mij nooit zeggen, haha. Voilà, mijn eerste tip. Ik probeer niet te veel aandacht te leggen op het fotograferen of op mijn fotocamera. Of je bent nog niet begonnen, en ze hebben al geen zin meer. Prutsen Twee. Laat je kind zoeken naar iets om mee te prutsen, iets kleins en onopvallend. Stuur bij. Bijvoorbeeld in de tuin: “Zoek nu het allermooiste blaadje dat je kan vinden!” Dat blaadje kan mooi mee op de foto, want jullie zijn buiten in de tuin. Maar tegelijkertijd is het blaadje klein genoeg om niet te veel aandacht op te eisen op je foto. Wedstrijdje doen Blijf verder inspelen op dat blaadje, is mijn derde tip (of ander voorwerp: een grasspriet, bloemetje, …). Laat je kind er iets mee doen, bijvoorbeeld: “Alez seg, dat blaadje past echt perfect in je broekzak!” Of “Probeer het blaadje eens hoog in de lucht te blazen!” Plezier verzekerd en gegarandeerd leuke foto’s als resultaat. Smoelentrekkerij Vier, nu gooien we het over een andere boeg: doe eens een om de beurten de gekste smoelen trekken. Je hoeft niet per se die gekke snoet vast te leggen op beeld, maar probeer te gaan voor die grote lach nadat jij een gek gezicht hebt gemaakt. Zulke reacties zijn goud waard! Grote bewegingen En dan als laatste, zeg je kind om eens in het rond te draaien, met zijn of haar armen te zwaaien, te schudden met de haren. Zulke bewegingen maken je foto’s meteen ook gevarieerder. Jullie tijd samen Veel succes! Want zo vanaf een leeftijd van 3 à 4 jaar vertikken ze het al eens om op de foto te gaan. Of die van mij toch, haha! Ken je dat? (please, zeg dat ik niet alleen ben!) Probeer vooral gewoon zelf plezier te maken. Fotograferen gaat ook over jullie tijd samen. Uiteindelijk maken de foto’s niet zo veel uit. Maak vooral mooie, fijne herinneringen. Samen. Benieuwd naar meer? Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant: Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent. Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan? De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken. Lees mijn verhaal
5 kledingtips voor een fotoshoot

5 kledingtips voor een fotoshoot

Wat trek ik aan voor mijn fotosessie? Dat is een vraag die ik geregeld krijg. Voor zowel de ouders, als de kinderen, als de baby. Mijn vijf kledingtips voor een fotoshoot helpen je in de plundertocht door je kleerkast en zorgen voor de allermooiste foto's.

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

1 gedachte over “Mijn aanpak als familiefotograaf”

  1. Pingback: Familieshoot in Gent - Foto van januari '21 - De Fotoschuur

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven