De Fotoschuur

5 Fotografie-kanalen om te volgen op YouTube

5 Fotografie-kanalen om te volgen op YouTube

Fotografie betekent ook: levenslang leren. Een makkelijke en gratis manier om dat te doen, is met YouTube-video’s over fotografie. Maar welke fotografen en content creators moet je zeker volgen in 2021? Bij wie kan je je blik op fotografie verruimen en altijd iets bijleren?

En zelfs al ben je geen fotograaf, hun tutorials en behind the scenes zijn altijd leuk om naar te kijken šŸ™‚

Jessica Kobeissi

De allereerste die ik wil delen is Jessica Kobeissi, omdat ik ze al het langst volg. Haar humor is droog, haar kennis is eindeloos en haar passie is aanstekelijk. Fantastische combo.

Ze fotografeert dan wel voornamelijk fashion, wat helemaal niet past bij mijn werk, maar ik vind het belangrijk om over alles bij te leren en niet alleen over pakweg babyfotografie. Want de technieken die zij toepast, zijn evengoed voor mij goed om te weten.

Lizzie Peirce

Mijn favoriete fotografe van het moment: Lizzie Peirce. Zij combineert top ondernemerschap met prachtige fotografie. Tips voor je website, video, bewerken, financiĆ«n, Instagram, … Volgens mij weet die alles. En het is ook gewoon een toffe, ik zou wel graag haar vriendin willen zijn.

Chris Hau

De andere helft van Lizzie Peirce: Chris Hau. Redelijk gelijkaardige content als van Lizzie, maar wel met extra pluspunten voor zijn outro.

Julia Trotti

Voor als je de winter efkes beu bent, bij Julia Trotti in Australiƫ is het momenteel lekker zomer. Ga maar kwijlen op haar zonnige content. En zij toont de beste behind-the-scenes met tips en reviews van het materiaal dat ze gebruikt. Dat sappige accent krijg je er voor niets bij.

Ik recreƫerde trouwens al een zelfportret naar het voorbeeld van Julia. Nieuwsgierig? De blog erover vind je hier (en met enkele random weetjes over mezelf).

Mango Street

Een koppel hier. Bij Mango Street zit je goed voor korte, to the point tutorials. Creatief met een hoek af.

Zelfs al zijn hun video’s vaak gericht naar beginners, je weet maar nooit dat je er toch iets van bijleert.

Wie volg jij die ik zeker eens moet checken? Een YouTube-kanaal rond fotografie waar jij zot van bent? Laat me het weten in de reacties!

4 gedachten over “5 Fotografie-kanalen om te volgen op YouTube”

  1. Sinds je mij die video van Mangostreet hebt doorgestuurd heb ik al veel van hun video’s gezien. Zal eens kijken naar de rest šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven