De Fotoschuur

grappige uitspraken

Van wat zijn mama’s en papa’s gemaakt?

Ik hou een lijstje bij met leuke en grappige uitspraken van Lili. Op een druilerige dag scroll ik er nog eens door, lekker nostalgisch. 17/01/2020: “Van wat zijn mama’s en papa’s gemaakt?”

Mama’s en papa’s zijn gemaakt van jouw liefde, van jouw aanrakingen, van jouw woorden, van jouw persoonlijkheid. Ik ben al lang niet meer het meisje dat ik vroeger was, al bijna vijf jaar niet meer. Door jou ben ik wie ik vandaag ben. Jij hebt mij gemaakt.

En je zus heeft mij gemaakt. Misschien niet met zulke drastische veranderingen, want weet je wel, eerste kind. Maar wel nog op een heel andere manier. Met de rare start die we samen hadden, met het compleet andere karakter dat je hebt.

We maken elkaar. Maar jij maakt me heel, jullie maken mij. Mijn lieve dochters.

Ik ben trots.

Een ode aan alle mama’s en papa’s, die elke dag het beste van zichzelf geven. De grappige uitspraken krijg je er voor niets bij.

Een beetje cheesy op Valentijn, een wat een andere vorm van liefde.

O, en een greep uit Lili haar grappige uitspraken:

  • “Mam, ik ga effe binnen chillen” (that’s my girl!)
  • “Je moet goed-er kijken” (beter kijken)
  • Bij zonsondergang: “De zon is al onder het voetpad aan het gaan he?” (logisch)
  • Tijdens het knutselen: “Weet je mama, dat is echt plaklijm” (zou gewone lijm ook plakken?)
  • “Hoe werkt je tong?”
  • “Asjeblief papa, mijn appel is leeg” (flink)

Mama (of papa) zijn is toch fantastisch he?

Waar geniet jij het meest van bij je baby, peuter, kleuter of tiener? Of zijn je kinderen al veel ouder? Waar kijk je met een warm gevoel op terug?

Laat het me weten in de reacties!

Het moederschap vereeuwigen? Je gezin vastleggen op foto, een tastbare herinnering voor later? Daar kan ik je bij helpen. Ik vind het zo belangrijk om de tijd even te laten stilstaan, te genieten en daar dan prachtige foto’s voor in de plaats te krijgen. Die investering is het meer dan waard, dat beloof ik je.

Volg je me al op Instagram?

3 gedachten over “Van wat zijn mama’s en papa’s gemaakt?”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven