De Fotoschuur

21 foto-ideeën voor 2021, deel 2

21 foto-ideeën voor 2021, dat is tof he? Maar dat is vooral ook: heel veel. Daarom besloot ik om de ideeën en tips op te splitsen en per seizoen te delen. Hier is dan deel 2: foto-ideeën voor de zomer!

Woehoeeew! Mijn favoriete seizoennnnnn!!! Ik hou wel van die zwoele, hete dagen. De sfeer is helemaal anders. Alles ruikt anders. O, als het net geregend heeft na een tijdje droogte. Dat ruikt zo zalig!

Voor deze post met foto-ideeën voor de zomer ben ik grotendeels in mijn archieven gedoken. Dat is echt leuk om terug te kijken op de foto’s. Mijn kinderen zijn zo veel veranderd, zo veel gegroeid! Ik ben blij dat ik deze beelden heb.

1. It’s all in the details

Zand overal, aaaarghh! Daar word ik echt gek van he: zand overal in huis. Onvermijdelijk met de zandbak in onze hof en die twee pagadders die steeds binnen en buiten lopen. Maar ‘t is wel leuk om te fotograferen als detail, zand aan de handen, tussen de teentjes, …

Foto’s van vorige zomer. Damn, wat groeien die rap?!

Of deze leukerd uit augustus 2017.

kinderfotografie

2. In bad

Wat doe je na een dagje in de zandbak spelen? In bad, ja. Met veel schuim. Oeps.

kinderfotografie

3. Zwoele zonsondergang in een veld

Of elders in de natuur. Geniet van het licht! Gebruik de zon als tegenlicht, profiteer van de gouden gloed.

Ik kom tot de constantatie dat ik dringend nog eens een golden hour shoot moet doen. Wie heeft er zin om met mij op pad te gaan?

4. Bubbels overal met bellenblaas

(en een beetje Photoshop)

((en een chocomond, maar dat geeft niet, het toont maar zoals hoe het echt was he))

Foto najaar 2019 al. Jeetje!

5. Creatief vakantiekiekje

En dat kan gerust in eigen land, zelfs in je eigen tuin. Profiteer van het mooie landschap en zet je kindje, bestie of partner ergens in beeld zodat het bijna deel gaat uitmaken van het prachtige zicht.

Dit was gewoon bij ons in de tuin, op een mooie ochtend. Zie je hoe de bloemen van de bomen Pipa kadreren en voel je hoe dat je oog leidt naar het onderwerp?

foto-ideeën

Welke van mijn ideetjes is je favorietje?

Ga er gerust mee aan de slag. Tag je mij als je een eigen creatie deelt? Ik ben benieuwd hoe jij het aanpakt. Of heb je zelf nog andere foto-ideeën voor de zomer?

Maar denk je nu: allemaal super tof, maar zulke foto’s zelf maken, dat lukt me toch niet zo goed. Wil je graag mooie herinneringen, spontane beelden voor later? Ik heb vast een formule die bij je past!

Volg je me trouwens al op Instagram of Facebook?

2 gedachten over “21 foto-ideeën voor 2021, deel 2”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven