De Fotoschuur

Alles dat je moet weten over een studioshoot

Alles dat je moet weten over een studioshoot

De oude schuur achteraan onze woning, is nu een lichtrijke (en de mooiste? hehe) fotostudio in Gent. Maar niet je doorsnee studio. Ik gebruik geen harde flitsers of grote spots. De beste lichtbron komt van buiten, en dat in combinatie met een prachtige setting, levert de meest unieke foto’s op.

Stel, je hebt een fotoshoot geboekt. Of misschien twijfel je wel nog een beetje. Snap ik, het is best een grote investering. Of je weet nog niet helemaal zeker of je de foto’s bij je thuis wil laten maken, of liever in de fotostudio in Gent.

Weet je. Het grootste cliché is waar:

Ze. Groeien. Veel.
Te. Snel.

Papa draait vrolijke kleuter in de lucht terwijl mama met slapende baby op de arm toekijkt.

Haha, klinkt agressief he van mij. En ik vind mezelf niet eens overdrijven. Quasi elke ouder die me mailt of bij wie ik terecht kom, laat die zin wel eens vallen. Voor je het weet, kan je baby lachen, of zelfs zitten, of is je baby al helemaal geen baby meer.

Herinneringen heb je voor altijd, maar daarom zijn ze nog niet tastbaar

En laat dat nu net zo belangrijk zijn. Die kleine voetjes, die mini nageltjes, die verse haren. Hoe zalig, toch? Die zalige babygeur kunnen we niet vasthouden, maar wel hoe ze in je arm liggen. En we willen dat ze groeien, maar soms mag de tijd ook even stilstaan. En daar kan ik je mee helpen.

Alles dat je moet weten over een studioshoot

Want ik ben zelf graag goed voorbereid, en weet graag waaraan ik me kan verwachten. Dus jij wellicht ook 🙂

Hoe ga ik te werk?

We zijn een team

En een kei goed team. We werken samen om zo tot de mooiste en spontane te foto’s komen. Ik weet alles van fotografie, jij kent je baby als de beste.

Meestal start ik met portretten van de baby alleen. Het hangt er wel wat vanaf of hij op dat moment wakker is of slaapt. Ondertussen leren we elkaar wat beter kennen en kunnen jullie wat wennen aan de studio (en aan mij :-)).

Zonder te poseren

Samen werken we naar een heleboel beelden, met veel variatie in. Maar geen zorgen, “lachen, kijk eens naar de camera”, dat hoef je niet te doen. Ik wil foto’s maken van hoe jullie écht zijn, samen, op ‘t gemakje. Ik begeleid je ondertussen, door jullie eens van plek te laten veranderen of bij te sturen.

Liefst van al heb ik dat jullie bezig zijn met elkaar: lekker dicht bijeen zitten, knuffelen. En toevallig loop ik er ook bij om dat vast te leggen. Vergeet maar dat ik er ben 🙂

En zo dus, vormen we een top team.

Wat trek je aan?

Afstemmen

De kleuren in de studio zijn vooral zachte aardetinten, beige en wit, gecombineerd met hier en daar wat terracottarood. En de zetel, die is kakigroen.

Je kan je kleren wat laten afstemmen op de kleuren in de studio. Dat geeft op de foto het gevoel dat alles een mooi geheel is. Warme kleuren zoals bruin, roest en beige bijvoorbeeld. Die warme kleuren geven trouwens ook een warm gevoel op foto, wat dan weer het eindresultaat een heel andere vibe geeft.

Vermijd

Zwart kan je beter vermijden, dat ‘verdwijnt’ nogal op foto. Drukke patronen of prints en grote opschriften laat je ook liever in je kast liggen. Die eisen meer de aandacht op dan het snoetje van je mooie baby. Een schattig tekeningetje of een subtiel patroontje kan zeker geen kwaad hoor. Desnoods vraag je me even raad, ik help je graag!

Wat afwisseling in jullie kledij is mooi, dus jullie hoeven zeker niet allemaal dezelfde kleuren te dragen.

Vier settings

Bij het raam, met prachtig lichtinval en zachte gordijnen voor een neutrale achtergrond

Op bed, om samen te zitten, liggen of zelfs spelen. Vooral handig voor mij om vanuit alle mogelijke hoeken je baby te fotograferen

De schommelstoel, waar je baby (en jij zelf ook) tot rust kunnen komen

En de zetel, en echt, die zit mega goed

Eigenlijk zijn er nog meer plekken om te fotograferen in mijn fotostudio. Er staan twee poefjes, op het tapijt is het ook gezellig en bij mooi weer kunnen we zelfs in de tuin.

En wat daarna?

Dan begint voor mij het grootste werk: foto’s selecteren en bewerken. Ik bezorg je zo snel als ik maar kan een uitgebreide galerij waaruit je zelf je favoriete foto’s mag kiezen. Die werk ik verder af, zodat je ze enkele dagen nadien kan downloaden in hoge resolutie.

Ik deel je foto’s trouwens zelf ook heel graag op mijn website of sociale media. En natuurlijk mag jij dat ook doen. Vergeet me dan vooral niet te vernoemen, want jij bent voor mij de beste reclame 🙂 Dankjewel!

Benieuwd naar een volledige afgewerkte fotogalerij van een shoot in de fotostudio? Zoals ik ze je bezorg na de shoot? Check hier die van baby Camille:

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Spoiler: wanneer een newborn shoot doen of de beste datum voor een newborn fotoshoot, is voor iedere ouder anders. Ik kan je wel een duwtje in de juiste richting geven. Voordat je nadenkt over wanneer je een baby fotoshoot best inplant, is het wel goed om te weten hoe ik te werk ga.
5 kledingtips voor een fotoshoot

5 kledingtips voor een fotoshoot

Wat trek ik aan voor mijn fotosessie? Dat is een vraag die ik geregeld krijg. Voor zowel de ouders, als de kinderen, als de baby. Mijn vijf kledingtips voor een fotoshoot helpen je in de plundertocht door je kleerkast en zorgen voor de allermooiste foto's.

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven