De Fotoschuur

fotograaf newborn fotoshoot

Nóg betere babyfoto’s, ik groei als fotograaf voor een newborn fotoshoot

Ik kocht een nieuwe lens, en wat voor een. Zalig ding. Eentje met een mega groot effect op de babyfoto’s die ik aan je aflever. Dat maakt mij een nog betere fotograaf voor je newborn fotoshoot, aan huis of in mijn studio.

fotograaf newborn fotoshoot

(niet geïnteresseerd in de technische uitleg? skip maar naar de volgende titel)

Ik kocht een SIGMA 105MM F/2.8 EX DG MACRO OS HSM NIKON. Codetaal voor een portretlens met brandpuntafstand van 105mm. Dat wil zeggen dat ik ver mag gaan staan om toch nog redelijk close-up te fotograferen.

De lens heeft een mooi diafragma van f2.8, wat wil dan weer zeggen dat de lens veel licht binnenlaat en ik dus in een donkere ruimte nog steeds goed kan fotograferen. Ideaal dus voor een babyfotoshoot bij je thuis, of als ik op een bewolkte dag binnen fotografeer.

Tja en god weet waar die EX DG OS HSM voor staan, haha. Soit, da’s niet belangrijk!

Wel belangrijk: het is een macro-lens. Dat is er eentje waarmee ik super dicht kan gaan staan en altijd kan scherpstellen. En laat dat nu net het grote voordeel zijn voor de baby’tjes die ik fotografeer.

Niet close-up, maar mega mega close-up

Dat vind ik nu ne keer super belangrijk om als herinnering te hebben: details. Wimpertjes, nagels, haren, neuzeke, lipjes, … En oké, op mijn “gewone” foto’s zie je dat ook wel. Maar met die lens kan ik bijna op ware grootte je baby in beeld brengen.

Weet je, ik stop gewoon met schrijven. Hier zie je het resultaat!

fotograaf newborn fotoshoot

Check hoe mooi! Die lipjes. Zo breekbaar, fragile.

Ik kan blijven kijken naar deze foto. Ik vind alles eraan fantastisch. Zie je hoe het licht valt? Flatterend over het snoetje? De kleuren? Compositie, waarin je blik wordt opgezogen door dat mondje?

Nog enkele foto’s uit dezelfde reeks:

Investeren in jezelf

Zo is investeren in je bedrijf, in je materiaal én in jezelf de belangrijkste stap naar een betere onderneming. Het voorbije jaar volgde ik verschillende cursussen, ik beluisterde verrijkende podcasts en ben er in geslaagd de perfecte kit samen te stellen. Een kit en werkwijze gericht op baby’tjes en jonge gezinnen.

En ik moet zeggen, was het niet dankzij de hulp van anderen, ik had nooit zo ver gestaan.

Grootste meerwaarde

Zelfs al komen er maar pakweg drie of vier foto’s in de collectie van die lens, ik vind het de investering helemaal waard. Dit is wat je wil hebben, dit is wat je wil onthouden. Dit is wat je later wil voelen, als je terugkijkt naar de foto’s.

Denk je nu: “Yes! Dat is het helemaal!” Dan ben ik de geknipte fotograaf voor jullie newborn fotoshoot! Haha, nee mopje. Maar als je geïnteresseerd bent, hier op mijn website lees je alles over de manier waarop ik werk. Als je er helemaal klaar voor bent, kan je me contacteren via het formulier.

Volg je me al op Instagram?

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven