De Fotoschuur

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Spoiler: wanneer een newborn shoot doen of de beste datum voor een newborn fotoshoot, is voor iedere ouder anders. Ik kan je wel een duwtje in de juiste richting geven.

Voordat je nadenkt over wanneer je een baby fotoshoot best inplant, is het wel goed om te weten hoe ik te werk ga.

Lifestyle newborn fotografie

Ik hou niet zo van geforceerde poses, niet bij je baby, niet bij jullie als ouders. Lachen en in de lens kijken hoeft niet. Ik wil vooral dat jullie bezig zijn met elkaar en kunnen genieten van het moment.

En toevallig ben ik daar dan om foto’s van te maken, ha 🙂

Hoe oud is mijn baby best op het moment van een newborn fotoshoot?

Volgens sommige fotografen: best niet ouder dan twee weken. Volgens mij: eender welke leeftijd.

Ik leg het je even uit.

Ik leg je baby niet in van die gekke, geforceerde houdingen. Want om dat te kunnen doen, moet je baby nog erg veel slapen, en dus best zo ‘vers’ mogelijk zijn.

Ik werk niet op die manier. Zulke geposeerde babyfoto’s zijn niet mijn ding en ze zijn bovendien niet altijd even veilig voor je baby.

wanneer newborn shoot
wanneer newborn shoot

Wanneer jij er zin in hebt en je er klaar voor voelt

Sommige mama’s mailen me als ze nog maar pas zwanger zijn, anderen naar het einde van hun zwangerschap. En nog andere mama’s (of papa’s) sturen me een berichtje als de baby pas of al eventjes geboren is.

En eerlijk? I love it.

Want dat is het moment dat je beseft: damnit, die baby van mij, die groeit als kool en ik wil dat voor geen goud missen. Ik wil het voor altijd onthouden. Nooit meer vergeten.

En dat is exact waar ik je mee kan helpen.

Van pasgeboren tot pakweg drie maanden

Als ik er toch echt een leeftijd op moet plakken: van pasgeboren tot zo’n drie maanden. Dan is dat echte baby-baby er nog niet helemaal uit.

baby fotoshoot
wanneer newborn shoot

Hoe kleiner je baby, hoe meer ie slaapt, en dat maakt het vaak wel net iets relaxter. Natuurlijk moet ik hem ook eens met oogjes open gezien hebben, maar al slapend ziet je baby er helemaal anders uit. Zo vredevol, zo mooi!

Maar eerlijk? Het moment dat jij denkt: nu, nog snel, voor het te laat is. Dat is je teken!

Wacht niet langer he! 🙂

Vervolg

Ik heb een pak te vertellen over wanneer een newborn shoot het beste uitkomt, en ben nog niet uitgepraat, haha! Sorry he!

En omdat dit al een hele boterham was, vertel ik de rest van mijn geheimen volgende week verder. Zondag, in een nieuw blogbericht. Update, dat lees je hier:

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Spoiler: wanneer een newborn shoot doen of de beste datum voor een newborn fotoshoot, is voor iedere ouder anders. Ik kan je wel een duwtje in de juiste richting geven. Voordat je nadenkt over wanneer je een baby fotoshoot best inplant, is het wel goed om te weten hoe ik te werk ga.

3 gedachten over “Wanneer doe je best een newborn shoot?”

  1. Pingback: Het beste moment voor je babyfotoshoot? - De Fotoschuur

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven