wanneer newborn shoot

Spoiler: wanneer een newborn shoot doen of de beste datum voor een babysessie, is voor iedere ouder anders. Ik kan je wel een duwtje in de juiste richting geven.

Voordat je nadenkt over wanneer je een baby fotoshoot best inplant, is het wel goed om te weten hoe ik te werk ga.

Lifestyle newborn fotografie

Ik hou niet zo van geforceerde poses, niet bij je baby, niet bij jullie als ouders. Lachen en in de lens kijken hoeft niet. Ik wil vooral dat jullie bezig zijn met elkaar en kunnen genieten van het moment.

En toevallig ben ik daar dan om foto’s van te maken, ha 🙂

wanneer newborn shoot

Hoe oud is mijn baby best op het moment van een baby fotoshoot?

Volgens sommige fotografen: best niet ouder dan twee weken. Volgens mij: eender welke leeftijd.

Ik leg het je even uit.

wanneer newborn shoot

Ik leg je baby niet in van die gekke, geforceerde houdingen. Want om dat te kunnen doen, moet je baby nog erg veel slapen, en dus best zo ‘vers’ mogelijk zijn.

Ik werk niet op die manier. Zulke geposeerde babyfoto’s zijn niet mijn ding en ze zijn bovendien niet altijd even veilig voor je baby.

Wanneer jij er zin in hebt en je er klaar voor voelt

Sommige mama’s mailen me als ze nog maar pas zwanger zijn, anderen naar het einde van hun zwangerschap. En nog andere mama’s (of papa’s) sturen me een berichtje als de baby pas of al eventjes geboren is.

En eerlijk? I love it.

Want dat is het moment dat je beseft: damnit, die baby van mij, die groeit als kool en ik wil dat voor geen goud missen. Ik wil het voor altijd onthouden. Nooit meer vergeten.

wanneer newborn shoot

En dat is exact waar ik je mee kan helpen.

Van pasgeboren tot pakweg drie maanden

Als ik er toch echt een leeftijd op moet plakken: van pasgeboren tot zo’n drie maanden. Dan is dat echte baby-baby er nog niet helemaal uit.

wanneer newborn shoot

Hoe kleiner je baby, hoe meer ie slaapt, en dat maakt het vaak wel net iets relaxter. Natuurlijk moet ik hem ook eens met oogjes open gezien hebben, maar al slapend ziet je baby er helemaal anders uit. Zo vredevol, zo mooi!

familieshoot

Maar eerlijk? Het moment dat jij denkt: nu, nog snel, voor het te laat is. Dat is je teken!

Wacht niet langer he! 🙂

Ik heb een pak te vertellen over wanneer een newborn shoot het beste uitkomt, en ben nog niet uitgepraat, haha! Sorry he!

En omdat dit al een hele boterham was, vertel ik de rest van mijn geheimen volgende week verder. Zondag, in een nieuw blogbericht.

Iets voor jou?

Zelf zin gekregen in een fotosessie? Eentje in mijn prachtige studio, of liever bij je thuis?

Volg je me al op Instagram?

Laad meer
%d bloggers vinden dit leuk: