De Fotoschuur

21 foto-ideeën voor 2021, deel 3

21 foto-ideeën voor 2021, deel 3

21 foto-ideeën voor 2021, dat is tof he? Maar dat is vooral ook: heel veel. Daarom besloot ik om de ideeën en tips op te splitsen en per seizoen te delen. Hier is dan deel 3: foto-ideeën voor de herfst!

Herfst is eigenlijk al een maand bezig, woeps! Ik was het he-le-maal vergeten. Niet erg, de herfstkleuren zijn pas sinds afgelopen week écht in het land. Trek naar buiten, het zonnetje schijnt, en geniet van de mooiste geel-oranje-rode tinten.

Doordat ik deze post wat ben vergeten, heb ik niet echt nieuwe, recente herfstfoto’s. Ook omdat pas net de blaadjes naar beneden vallen. Dus kijk, weer veel archieffoto’s. Maar dat geeft niet. Vind ik leuk om op terug te kijken.

1. Oranje achtergrond

Wij hebben een boom in onze tuin en die kleurt al oranje nog voor de eerste tekenen van de herfst er zijn. Prachtig ding. Verlies dan wel zijn bladeren ook super snel.

2. Spelen in de bladeren

Daarvoor is het nu nog net ietsje te vroeg, maar eens de parken en straten bedekt zijn met een bladerentapijt, is het echt plezant om erin te gaan spelen. Tenminste als het voordien steeds mooi weer is geweest en de blaadjes mooi droog zijn gebleven.

Dat is ook altijd mijn tip om kinderen te fotograferen. Je moet hen helemaal niet laten poseren, maar laat ze spelen. “Wie kan om ter hoogst de blaadjes in de lucht gooien?” “Kom, laten we samen een hoge blaadjesberg maken!”

Dat soort dingen, opdrachten en begeleiden, dat helpt je naar spontane foto’s met échte herinneringen voor later.

3. Zonnebloemen staan in bloei

Deze foto’s zijn van halverwege november vorig jaar. Dus de kans dat er nu nog zonnebloemen in bloei staan, of nog niet helemaal uitgebloeid zijn, is nog best wel groot. Super tof om te fotograferen, zoals echte elke influencer. Haha!

Ik ben dan wel zo’n broekschijter die niet tussen de bloemen durft te lopen, maar langs het padje blijft aan het veld.

kinderfotograaf

4. Klimmen in omver gevallen bomen

Da’s altijd leuk, maar nog net iets leuker in de herfst.

Tijdens een familieshoot met jonge kinderen zijn dat altijd toffe foto’s om te maken. Speels, altijd al lachend en als fotograaf kan je makkelijk spelen met diepte en voorgrond/achtergrond dankzij de stam of overhangende takken.

5. Pompoenen carven voor Halloween

Want als het dan toch eens slecht weer is, dan is het gezellig om samen binnen pompoenen klaar te maken voor Halloween. Een jaarlijkse traditie hier bij ons thuis. Pret gegarandeerd. Vuile boel ook.

Welk idee is je favoriet?

Doe je mee en gebruik je een van mijn ideeën? Tag mij dan zeker als je een eigen creatie deelt he. Ik ben benieuwd hoe jij het aanpakt! Of heb je zelf nog andere foto-ideeën voor de herfst? Laat het me weten in de comments!

Maar denk je nu: allemaal super tof, maar zulke foto’s zelf maken, dat lukt me toch niet zo goed. Wil je graag mooie herinneringen, spontane beelden voor later? Ik heb vast een formule die bij je past!

3 gedachten over “21 foto-ideeën voor 2021, deel 3”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven