De Fotoschuur

Mijn tips voor een ontspannen newborn fotoshoot

Tips voor een ontspannen newborn fotoshoot

Zo’n grote camera op jullie gericht, da’s toch niet alles he. En wat als je baby weent? Je partner die er niet voor te springen staat? Hoe bereid je je voor? Hier zijn mijn tips voor een newborn fotoshoot, helemaal ontspannen en op het gemak.

Het grootste cliché is helemaal waar: je baby groeit zo snel. Foto’s zijn waardevol: ze zetten de tijd even stil, om terug te kijken en dan weer door te gaan.

Dat je hier bent, betekent dat we op elkaar lijken. We zien hoe krachtig fotografie is.

Er zijn manieren om die fotografie nog straffer te maken. Nog warmer.

Hier zijn mijn tips om jouw newborn fotoshoot nog meer ontspannen te maken.

Waarop jij mag rekenen

Is dat de fotoshoot niet geforceerd voelt, maar rustig en op het gemak gaat. Zodat jij helemaal relaxt bent en je baby’tje gelukkig is. Ik volg je gezin met jullie eigen tempo, je baby’s tempo.

Je baby is lekker onvoorspelbaar, met een eigen ritme dat van de ene dag op de andere kan veranderen. En net daarom wachten we tot op het laatste moment om het exacte uur vast te leggen. Dat geeft jou rust en je baby de luxe om gewoon baby te zijn.

kledingtips fotoshoot
babyfoto

Je baby moet niets. Hij moet niet per se wakker zijn, hij moet niet per se slapen, hij moet niet wachten met eten. Gewoon, op zijn ritme.

Op zijn ritme

De fotoshoot laten aansluiten op wanneer je baby heeft gedronken, is sowieso een goed idee. En dat kunnen we meestal wel min of meer plannen de dag voordien. Want met een vol buikje is hij helemaal relaxt van het drinken.

Lukt dat niet? No biggie. Geef gerust borstvoeding of een flesje. Een mooi, intiem moment dat ik ook graag vast leg, als je dat zelf ook fijn vindt tenminste. Anders verstop ik me tot jullie klaar zijn.

En daarna houden we baby nog even goed recht. Beter voor zo’n buikje. Happy buikje, betekent happy baby en happy jij!

Is je baby lekker rustig, dan maak ik wat foto’s van hem alleen. Maar blijf zeker dicht in de buurt. Want zelfs al ziet hij nog niet zo ver, hij voelt jouw aanwezigheid en dat stelt hem op zijn gemak. Hij ziet je, ruikt je, voelt je.

Dichtbij blijven

Je baby heeft, als alles goed ging, negen maanden bij je gewoond. Hij is het gewoon om je warmte te voelen. En net daarom doe ik het grootste deel van de shoot met de baby op je arm. Dichtbij jou. Dan is hij rustig en valt ie misschien wel in slaap.

Want als ie slaapt, dan doen we lekker wat we willen 🙂 Dan kan ik iets verder gaan. In allemaal gekke houdingen leggen hoeft niet, en al zeker niet Anne Geddes-stijl. Maar eens op zijn buikje, op zijn zij liggen, in jouw handen, … Dat zorgt voor nog meer variatie in de foto’s.

tips newborn fotoshoot
Intieme knuffel tussen mama en baby.

En nu het allerbeste nieuws?

Ongedwongen

Je hoeft niet te poseren. Lachen, in de lens kijken? Dat hoeft helemaal niet. Als je lacht, dan gebeurt dat wel spontaan. Maar ik ga je het nooit vragen.

Ik help je natuurlijk wel. Ik geef tips en begeleid je naar de mooiste houdingen. Maar voor de rest wil ik dat je geniet van je baby, van elkaar en van het moment. En toevallig ben ik daar dan om foto’s van te maken 🙂

Samenwerken

Ik heb al héél veel baby’tjes voor mijn lens gehad en heb natuurlijk mijn eigen twee dochters. Dus als het je gerust kan stellen: ik draag heel veel zorg voor je baby. Als hij ergens anders moet liggen, vraag ik meestal jouw hulp om hem op te pakken en te verleggen.

Ik heb ook wel wat truukjes om je baby te sussen. De kamertemperatuur is net wat hoger en het geluid van mijn kacheltje helpt. Of we wikkelen je baby lekker knus in. Maar neem gerust je tijd om wat met hem rond te lopen om te troosten.

Ik sta 100% achter mijn werkwijze. Zulke warme en naturelle foto’s maken het verschil. En die krijg je door al deze tips tijdens de newborn fotoshoot toe te passen. Je kan op mij rekenen, we werken samen tijdens de fotosessie. Ik sta erop jou de allerbeste service te geven, want jouw herinneringen beginnen al tijdens de shoot zelf.

 

2 gedachten over “Mijn tips voor een ontspannen newborn fotoshoot”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven