De Fotoschuur

5 redenen waarom je een newbornshoot zou moeten doen

5 redenen waarom je een newbornshoot zou moeten doen

Het nieuwe seizoen in je leven is eindelijk daar. Negen maanden heb je afgeteld, gekoesterd, gefantaseerd. Nu is je baby geboren en gaat de tijd zo snel. Zodanig snel, dat je misschien niet erg veel tijd hebt om foto’s te maken. Waarom zou je dan misschien geen newbornshoot doen?

Ik heb twee dochters en een klein babyzoontje. En vooral: ik heb mijn handen vol. Maar ik wil ook niet vergeten. Dit is waarom newbornfoto’s zo belangrijk zijn. Dit is waarom ik vind dat je een newbornshoot zou moeten doen.

Janna van De Fotoschuur met haar drie kinderen.

1. Ze groeien zo snel

Misschien de meest logische reden, eentje waar je zelf ook al op gekomen bent. Newborndetails veranderen gigantisch rap. De ene week tegenover de andere week, niets is nog hetzelfde. Die specifieke armbewegingen, de blik in zijn ogen, zijn gerimpeld velletje, de donshaartjes, … Dat is je baby kwijt na een week of drie-vier.

waarom newbornshoot

2. Rauwe emoties

Hoe sneller je een newbornshoot doet, hoe rauwer de emoties. Bij jou dan he. En net dat zoek ik in een beeld: warmte, connectie, emoties. Emoties die je trouwens zo snel ook weer vergeet, en misschien niet helemaal bewust meemaakt.

waarom newbornshoot

3. Het is eigenlijk wel fijn om te doen

Want je mag genieten. Ik wil vooral dat jullie bezig zijn met elkaar en kunnen genieten van het moment. Vergeet effe al je taakjes, het huishouden, de afspraken waar je heen moet. En toevallig ben ik daar dan om foto’s van te maken.

En laat dat nu net ook een goeie reden zijn om je partner te overtuigen. Want dat hoor ik vaak: papa’s die niet echt super enthousiast zijn om op de foto te gaan. Maar poseren hoeft helemaal niet. Je bent je baby’tje, met elkaar, let maar niet op mij.

4. Jullie staan samen op de foto

Logisch he. Maar toch. Wie maakt vaak de foto’s in huis? Jij of je partner? Maakt niet uit wie, conclusie is: er ontbreekt altijd iemand, er staat altijd iemand achter de lens.

Doe je een professionele newbornshoot, dan heb je dat probleem niet. En daarbij heb je een grote variatie aan beelden: ruim, close, jij samen met je baby’tje, je partner samen met je baby’tje, jullie drietjes, misschien wel met broertjes of zusjes erbij, de baby alleen, … 1001 verschillende combinaties met allemaal een grote brok liefde die van het beeld druipt.

waarom newbornshoot

5. Voor later

En niet alleen voor jezelf. Je vergeet zo snel en zo veel, maar wie dicht bij je staat, maakt die newbornfase nooit van zo dichtbij mee als jijzelf. Geef je ouders, de grootouders, de meter en peter, en je eigen kinderen en later kleinkinderen herinneringen.

newbornshoot

Want hoe graag kijk jij naar foto’s van je lieve Oma toen ze zelf een jaar of tien was? Of zelfs als baby, als die foto’s er zijn? Voel je die sfeer van toen? Dat is onbetaalbaar, voor generaties lang.

Conclusie: waarom een newbornshoot

Doe het misschien niet voor jezelf, maar voor iemand anders. Het perfecte gepersonaliseerde cadeau zelfs? En voel je je niet 100% jezelf, weet dat het een nieuw hoofdstuk is in je leven. Want met de geboorte van je baby, wordt ook een nieuwe jij geboren. Alles verandert. En dat zie je misschien pas later, als je terugkijkt naar de foto’s. En dat is waarom je zeker eens moet denken aan een newbornshoot.

Benieuwd naar een volledige afgewerkte fotogalerij, zoals ik ze je bezorg na de shoot? Check hier die van baby Camille:

 

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Wanneer doe je best een newborn shoot?

Spoiler: wanneer een newborn shoot doen of de beste datum voor een newborn fotoshoot, is voor iedere ouder anders. Ik kan je wel een duwtje in de juiste richting geven. Voordat je nadenkt over wanneer je een baby fotoshoot best inplant, is het wel goed om te weten hoe ik te werk ga.

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven