De Fotoschuur

7 poseertips voor je zwangerschapsfoto’s

7 poseertips voor je zwangerschapsfoto’s

Hoe in godsnaam poseer je tijdens een professionele fotoshoot? Door die twijfels zou je misschien al bijna geen foto’s durven laten maken. Zeker omdat je je ook niet meer 100% jezelf voelt, met dat klein baby’tje in je buik. Daarom: mijn 7 poseertips voor zwangerschapsfoto’s.

Dat is maar een van de redenen waarom ik dit overzicht heb samengesteld: als startpunt, om je meer op je gemak te laten voelen, en vooral zodat je later geen spijt hebt dat je zulke herinneringen niet hebt.

Mijn 7 poseertips voor jouw mooiste zwangerschapsfoto's

Het allerbelangrijkste? Je hoeft eigenlijk niet zo veel te poseren 🙂

poseertips zwangerschapsfoto's

1. Beweeg, poseren hoeft niet

Praat met me, lach, wandel, kijk rond, ga door je haar, wrijf over je buik. Zo vergeet je de camera op je, want poseren hoeft eigenlijk helemaal niet. Hoe meer je beweegt, hoe spontaner alles voelt. Geef je eigen invulling aan wat ik je vraag om te doen, ga verder met mijn tips en geef er je eigen twist aan.

2. Focus op je buik

Alleen je buik op beeld, met je handen mooi gepositioneerd, voelt minder awkward dan een foto waarin jij van top tot teen in beeld bent.

Lees verder onder de foto

poseertips zwangerschapsfoto's

3. Gebruik accessoires

Help: wat doe ik met mijn handen? Hou iets vast. Een boeketje bloemen geeft je – letterlijk – iets om handen, waarmee je kan prutsen, de aandacht kan afleiden.

4. S-curve

Je buik is mooi rond, en daar mag je hele lijf naar werken. Je hoeft niet met beide voeten vlak op de grond te staan, benen gestrekt. Plooi een knie, duw je heup wat extra naar buiten, draai je schouder een beetje. Zo’n S-vorm met je lichaam, dat geeft beweging in een stilstaand beeld. Kwam je wat extra aan in je armen of benen tijdens je zwangerschap? Door die stokstijf recht te staan, vallen die extra kilo’s minder op.

poseertips zwangerschapsfoto's

5. Eén houding, vier foto's

Je hoeft geen duizend verschillende poses aan te nemen. Laat de fotograaf het grootste werk doen. Ik fotografeer close (focus op je buik), ruim (focus op omgeving), meer van bovenaf voor een andere hoek, draai een kwartje. Zo heb je met 1 pose meteen 4 helemaal verschillende foto’s.

6. Samen met je partner

Je lief/partner/zielsverwant (of eventueel oudere kindjes) zorgt voor afleiding en tegelijk het vleugje romantiek in je foto’s. Praat met elkaar, lach met de situatie. De fotograaf kan je vaak toch niet horen 🙂 Beweeg, pak elkaar eens vast, wandel.

Bonus, en mijn grootste tip:

poseertips zwangerschapsfoto's
zwangerschapsshoot studio

7. Vergeet clichés

De klassieker: je partner staat achter jou, met z’n handen op je buik. Kriebels, haha. Doe het eens anders: je partner staat achter jou, maar neemt je in een stevige knuffelhouding. Een echte warme berenknuffel. En jij legt je handen op je buik, of een hand op je buik en de andere hand op de armen van je partner. Of je partner legt 1 hand op je buik. Varieer, zoek de houding die bij jullie past. Beweeg.

Conclusie

Oké, tijdens een zwangerschapsfotoshoot moet je wel een bééééétje poseren. Maar hopelijk voelt het met deze poseertips voor zwangerschapsfoto’s niet zo aan. Ondertussen tetteren we, lachen we samen, gewoon lekker op het gemak.

Waar maak jij liefst jouw zwangerschapsfoto’s? In de natuur, of graag in mijn studio?

Benieuwd naar een volledig afgewerkte galerij in de natuur? Bekijk die van Ann-Sophie hier:

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt unieke, ongedwongen beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

Zwangerschap

De meest krachtige, warme en échte herinneringen aan je zwangerschap.
Voor altijd.

Babyfotografie

Zijn huid zo broos, zijn haren zo zacht, zijn nageltjes zo klein en zijn lach nog zo zeldzaam. Vereeuwig je herinneringen.

Liefde & familie

Stap even uit de rush die het leven vaak is, onthaast en blijf stilstaan bij wie jullie geworden zijn. Wees trots!

Scroll naar boven