De Fotoschuur

Foto van de maand augustus ’23

Zwangerschapsshoot aan zee - Foto van de maand augustus '23

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Augustus is gepasseerd, de eerste schooldag hebben we ook alweer achter de rug en de zomer begint te korten. Dus vond ik er niets beters op dan een échte zomerse foto te tonen, eentje die vakantievibes, liefde en warmte uitstraalt. Een zwangerschapsshoot aan zee 🙂

Dit zijn al wat oudere foto’s 🙂 Van maart 2021, om precies te zijn. Bij hen thuis, in de slaapkamer, gezellig samen op bed. Knuffelen.

knuffelen met baby
babyfoto's

Ondertussen huppelt deze kleine meid rond, ongeduldig wachtend op haar kleine zusje 🙂 

Begin deze zomer contacteerde de mama mij, of ik hun zwangerschapsfoto’s wou maken en opnieuw een babysessie kon inplannen. En echt: da’s het allergrootste compliment als je bij me terug komt 🙂 Dankjewel.

We hebben er een specialleke van gemaakt. Haar roots liggen in Oostende, dus planden we zwangerschapsshoot aan zee. Ik blij. Hehe. Deze stadsmens houdt van de zee, olé olé!

 

zwangerschapsshoot aan zee
zwangerschapsshoot aan zee

Je ziet de foto’s hier al staan natuurlijk, dus je weet dat de fotoshoot is kunnen doorgaan.

Flexibel & go with the flow

 

Maar het slechte weer die periode heeft het ons wel lastig gemaakt.

Zij waren flexibel, ik was flexibel, en zo hadden we plots een zalig zonnige vrijdagnamiddag, zonder enig zuchtje wind zelfs. Wauw, wauw wauw wauw.

En ze lieten alles los. Gewoon, go with the flow, hun dochtertje volgen. Beetje letterlijk, want een tweejarige met heel veel energie! Maar zo fijn, zo mooi.

En dat betekent ook: schoenen uit en kleren nat 🙂

Voor geposeerde foto’s moet je niet bij mij zijn 🙂 Echt, warm, speels, dichtbij en liefdevol, dat zijn de kernwoorden die best bij mijn foto’s passen.

Teamwork

Ik help je daar zo veel mogelijk in: ik dartel rond jullie heen, en volg je gezin. Ondertussen stuur ik wel wat bij, maar mijn tips of duwtje kan je zien als startpunt. De rest vul je zelf in. Daar zijn kleine kinderen wel handig mee: ze zijn de perfecte afleiding. Kinderen zijn meesters in loslaten.

Hoe meer jij loslaat, hoe echter de foto’s, hoe zotter jullie fotogalerij. En zo is een fotoshoot enorm veel teamwork: samen maken we er een mega tof moment van, met een prachtig resultaat op beeld.

Klaar voor de foto van de maand van de zwangerschapsshoot aan zee?

zwangerschapsshoot aan zee

Eigen lof stinkt he, zeggen ze zeker? 🙂 Maar ik vind dit echt een foto voor in de boekskes. Hoe het licht in haar oog valt. De meiskes hun blik. De haren die wapperen. Hun omhelzing. De kleuren. 

Benieuwd naar meer? Hier is een greep uit hun fotogalerij:

In oktober zien we elkaar terug, joepie!!!

Meer weten over een zwangerschapsshoot?

Ik wil dat je geniet. Even alles rondom vergeten. We trekken erop uit, naar een mooi veld of een leuk bos. Wandelen, genieten en gek doen. Samen zijn. Jij alleen, of samen met je lief.

Ik wil dat als je later naar de foto’s kijkt, je weer exact kan voelen en herbeleven wat er toen gebeurde. Gewoon, zoals het ook echt was.

zwangere vrouw

Benieuwd naar meer?

Zin om verder te lezen? Deze artikels vind je vast interessant:

7 poseertips voor je zwangerschapsfoto’s

7 poseertips voor je zwangerschapsfoto’s

Hoe in godsnaam poseer je tijdens een professionele fotoshoot? Door die twijfels zou je misschien al bijna geen foto's durven laten maken. Zeker omdat je je ook niet meer 100% jezelf voelt, met dat klein baby’tje in je buik. Daarom: mijn 7 poseertips voor zwangerschapsfoto's.
Hoe Otto mij geholpen heeft: een positief bevallingsverhaal

Hoe Otto mij geholpen heeft: een positief bevallingsverhaal

Otto heeft mij geholpen. En ik wil je graag vertellen hoe. Een positief bevallingsverhaal Waar begin ik?Niet bij de geboorte van Otto zelf. Ook niet bij mijn zwangerschap.Ik begin effe bij Pipa, zijn grote zus, onze tweede dochter.Pipa is ruim twee maanden te vroeg geboren. Dat herinner je je misschien wel, zoals ik een tijd geleden hier al schreef. Ondertussen is dat klein spook al vier jaar, maar al die jaren droeg ik dat trauma van toen met me mee. Alleen besefte ik het niet echt meer, ik was het zodanig gewoon geworden. Maar telkens rond haar verjaardag borrelt het gevoel weer op, om dan na een week of twee wat weg te ebben en te blijven smeulen. Nu Otto is geboren, begrijp ik pas dat het niet oké was. Dat ik het nooit heb kunnen afsluiten en een plekje heb kunnen geven.Dat kan ik nu wel, en daar heeft Otto mij bij geholpen. Dit is mijn positief bevallingsverhaal. Hoe Otto mij geholpen heeft Terwijl ik dit neerschrijf, voel ik de tranen weer komen. Hij heeft geen idee, géén idéé, wat hij voor me heeft gedaan. Ik had hem nodig, nog meer dan hij mij nodig heeft.En daarom wil ik dit hier delen. Deze blog is mijn plekje, en ik wil dit niet vergeten.Op sociale media is alles zo mooi, zo verbloemd. Maar het leven is niet altijd prettig. Hoe je er zelf mee omgaat en er een draai aan geeft, dat maakt het verschil. En dat probeer ik te tonen. Mijn zwangerschap was zalig. Ik had geen kwaaltjes, nergens last van en niets van pijn. De dokters volgden me extra goed op en ik nam medicatie om die zwangerschapsvergiftiging te voorkomen. Ik was mentaal ook voorzichtig en probeerde stress te voorkomen, me niet op te jagen en meer te genieten.En dat is me best goed gelukt.Vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap lag er wel een last op mijn schouders, dat ik toch weer ziek zou worden. Ik nam dagelijks mijn bloeddruk. Maar eens ik de kaap van 32 weken voorbij was, viel die last van me af. Er kwam nog meer rust in mijn hoofd en ik genoot echt voor het eerst ooit van veranderende mijn lichaam. Buiten Otto gerekend Otto mocht op natuurlijke wijze geboren worden, iets waar ik echt op hoopte. Ik had me zo goed voorbereid en wilde graag een natuurlijke bevalling, zonder medicatie, zonder ingrepen.Alleen was dat buiten Otto gerekend 🙂 Om de druk niet te groot te laten worden op mijn oude litteken, mocht ik niet overtijd gaan. Maar meneer had het duidelijk naar zijn zin in mijn buik. Niets wekte de bevalling op. Niet de ananassen, niet het trappenlopen, niet het squatten.Dus op 40+1, op 27 oktober, moest ik binnen voor een keizersnede. Want het was tijd. Maar ik was bang.Bang voor de operatie en om mijn baby niet bij me te mogen hebben. Bang om me geen mama te kunnen voelen, zoals toen.En dat had ik dan ook aan mijn dokter verteld. Ze nam me serieus, ze maakte extra tijd voor me vrij. Ik voelde me niet het zoveelste nummertje. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan, en wat heb ik geluk met zo’n fantastische gynaecologe.  Mijn operatie werd zelfs verplaatst zodat ik als eerste aan de beurt was en niet urenlang moest wachten. Ze gaf extra uitleg tijdens de operatie en nam haar tijd. En dat voelde zo goed. Mijn zwangerschap was zalig en de bevalling, … het was dan niet de natuurlijke bevalling waar ik van droomde, maar het was perfect. Deze fijne bevalling was exact wat ik nodig had. Perfect voor ons Zo’n fijne ervaring deed me goed. Om de moeilijke periode met Pipa achter me te kunnen laten en op een mooie manier af te sluiten. We zullen het nooit vergeten en het maakt altijd een deel uit van ons. Maar het is goed nu, dankzij dit positief bevallingsverhaal.Alles is goed. Oh en een leuk weetje: we wisten niet dat Lili en Pipa een broer zouden krijgen. Ik wilde het geslacht niet weten tijdens de zwangerschap. Want wat maakt het uit? 🙂We wilden wel heel graag een jongetje, maar met drie dochters had het even tof geweest. ‘t Is een jongen! Toen ie geboren is, hebben we zelf zijn geslacht ontdekt. En na een paar minuten vroeg ik nog eens extra: “is het echt een jongen?”Ik dacht dat ik het gedroomd had 🙂Wij zijn de grootste gelukzakken. Otto brengt een andere dynamiek in ons gezin. Otto is niet alleen wat ik nodig had, maar wat we allemaal nodig hadden. Dankje, lieve Otto. Wat fijn dat je er bent.Oh, en Otto is ook echt de rustigste baby ooit. Er wordt mij gezegd omdat ik zelf zo rustig ben.Maar wat zeggen ze ook? Een rustige baby is een heftige kleuter? We’ll see 🙂 Bedankt om tot hier te lezen, dat doet me deugd. Dit was mijn positief bevallingsverhaal, nadat het eerder allemaal een pak moeilijker was. Ik heb geluk, heel veel geluk. Ik ben dankbaar, voor mijn drie prachtige kindjes, voor de fijne job die ik mag doen, voor de fantastische mensen die achter mij staan.Heb je nood om jouw verhaal te delen? Zin om te praten zonder oordelen of goeie raad? Je mag me altijd een berichtje sturen via Instagram, of me aanspreken.Want praten helpt. Delen helpt. Dat weet ik nu.
5 kledingtips voor een fotoshoot

5 kledingtips voor een fotoshoot

Wat trek ik aan voor mijn fotosessie? Dat is een vraag die ik geregeld krijg. Voor zowel de ouders, als de kinderen, als de baby. Mijn vijf kledingtips voor een fotoshoot helpen je in de plundertocht door je kleerkast en zorgen voor de allermooiste foto's.
Scroll naar boven