De Fotoschuur

verjaardag

Foto van de maand oktober: één jaar Otto

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken het voorbije jaar. Want naar goeie gewoonte, maakte ik elke maand een foto van Otto, om hem te zien groeien. Afgelopen vrijdag werd mijn zoontje al één jaar oud. Tijd voor een terugblik.

knuffelende baby's

Het is een jaar geweest met:

  • Veel warme knuffels
  • Heel weinig slaap
  • Te veel oorontstekingen
  • Enorme groei, fysiek en mentaal, bij hem en bij mij

Otto heeft mij zo veel geleerd. Maar zijn éénjarige verjaardag betekent voor mij vooral: afscheid nemen.

Loslaten

Ik nam afscheid van die dikke buik. Ik nam afscheid van die kleine, fragiele newborn, van een periode thuis zijn en een baby die dag in dag uit bij me was.

Moederschap is loslaten. Vanaf dag één. Loslaten dat je baby niet altijd bij jou kan zijn. Loslaten, want hij wordt elke dag zelfstandiger. Loslaten dat je baby dan plots geen baby meer is, maar kan spelen, stappen en praten.

baby

Foto van de maand oktober

Mijn favoriete foto van de maand ga ik dus even helemaal anders aanpakken. Hier is een reeks van het afgelopen jaar, met een ‘maandfoto’ van Otto, van vlak na zijn geboorte tot zijn eerste verjaardag 🙂 

verjaardag

Gelukkige verjaardag, liefste vriend

Je kan zulke foto’s trouwens ook makkelijk met je smartphone maken. Super leuk om te hebben voor later.  Vanaf nu schakelen we over naar jaarfoto’s 🙂 Alleen onthou ik het minder goed om die te maken, oeps.

Ik schreef trouwens een blogbericht over Otto zijn geboorte. Benieuwd naar ons bevallingsverhaal?

Scroll naar boven