De Fotoschuur

zelf babyfoto's maken

Foto van de maand – augustus ’21

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Deze maand eens geen schattige babyfoto waardoor je als een gesmolten pakje boter op de grond ligt, maar een foto van een zwangerschapsshoot. En nog meer, het is vrij werk!

Eerst even dit.

Wat is het verschil tussen opdracht fotografie en vrij werk?

Elke fotograaf heeft een eigen stijl en werkwijze. Die is er niet zomaar gekomen, maar na jaren oefenen, studeren, proberen. Trial and error, vallen en opstaan, met veel ups en downs.

Ik fotografeer al 12 jaar en ben nu een dik jaar officieel in bijberoep bezig. En zelfs op dat jaar zie ik een enorm verschil tussen mijn eerste opdrachten en die van nu. Ik ben gegroeid.

Wat in het begin moeizaam ging, gaat nu vlot en makkelijk. Snel zelfs.

Groeien met wat in mijn hoofd spookt

Door mijn opdrachten ben ik gegroeid, maar ook door mijn eigen vrij werk.

Want soms heb ik een bepaald beeld in gedachten, een specifieke sfeer. En dat heeft dan wat meer nodig dan wat ik gewoonlijk doe. Wat styling. Toch eens poseren.

Met mijn vrij werk, mag ik doen wat ik wil. Het is mijn creatieve uitlaatklep. Ik experimenteer dan met mijn dochters, maar dat gaat niet voor alles dat in mijn hoofd spookt. En dus deed ik een oproepje.

Zwangerschapsshoot

Ik had iets heel specifieks in mijn hoofd, iets dat ik niet meteen in de winkels vond. En wat ik toch vond, was pokkeduur.

Mijn schoonmoeder en -zus zijn daar in actie geschoten en hebben me helpen zoeken. Nadine vond een prachtig kleedje, tweedehands. En ze kocht het voor mij, als cadeautje. Super lief.

Ik deed een oproep, ik zocht een +-30 weken zwangere dame. En toevallig lanceerde een oud-klasgenote die week ook haar droogboeketten. Toen was het compleet.

zwangerschapsshoot

Oké. Zo één foto zegt misschien niet genoeg. Klein galerijtje:

Vind je dit net zo mooi als ik? 🙂 Ik neem je met plezier mee op zwier!

Volg je me al op Instagram?

2 gedachten over “Foto van de maand – augustus ’21”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven