De Fotoschuur

cameratas

Wat zit er in mijn cameratas?

Ik zeul nogal wat mee naar een fotosessie in mijn cameratas. Zeker als ik een baby’tje mag fotograferen. Nieuwsgierig?

(En nee, dat mag nu niet natuurlijk, bij baby’tjes thuis. Maar wou dit graag eens met je delen.)

Dit zit in mijn cameratas:

cameratas

Van links naar rechts, boven naar onder.

 • Een kacheltje, om die mooie baby’s ook lekker warm te houden
 • Desinfecterende handgel, om voor de hand liggende redenen
 • Nikkor 50mm-lens, 1.8
 • Sigma Art 35mm-lens, 1.4 (wat een lens!)
 • Een lichtje, waar ik creatief mee kan zijn
 • Geheugenkaartjes
 • Mijn camera, Nikon D750
 • Oplader
 • Extra batterij (de andere zit in de camera)
 • Visitekaartjes (die ik altijd vergeet uit te delen)
 • En dat raar wit stofje, helemaal rechts in beeld, is een gordijn

Dit past niet allemaal in 1 cameratas. Ik heb mijn mama’s oude fietstas ook nog bij. (dankje mama!) Soms ga ik al eens met de fiets naar de klant, flink he!

Warmte

Ik neem twee heel specifieke items mee, die je misschien niet verwacht van de gemiddelde fotograaf.

Het kacheltje. Tien euro dacht ik? Ja, geen geld dus. Dat ding is fantastisch. Verwarmt een kamer op 1-2-3.

Baby’tjes zijn liefst lekker ingeduffeld, zeker als ze nog maar een paar weken oud zijn. Alleen, dan zie ik zo weinig details. Ik wil die handjes zien, beentjes, en liefst van al doe ik hun sokjes ook nog uit om hun blote voetjes mee te fotograferen. Dat is te koud dus, maar daar biedt mijn kacheltje soelaas. De ouders en ik zijn lekker aan het zweten, maar baby heeft het zalig warm. En is daardoor ook lekker rustig, of slaapt misschien zelfs. Zalig toch.

babyfotografie

Lichte achtergrond

En dan dat gordijn. Sleur ik ook overal naartoe. Mijn plakband is op, dus nu moet ik de papa altijd lastigvallen om het mee op te hangen. Haha.

Hang dat licht doorlatende gordijn aan het raam, en je hebt meteen een mooie, witte achtergrond, én veel licht. Win-win. Zeker bij mensen thuis is het altijd zoeken naar de beste plekjes en mooiste hoekjes, ook qua licht. Aan het raam doet niemand iets mis. Alleen kan wat er buiten te zien is, nogal storend zijn. Gordijn opgehangen, en tadaaa, de lelijke straat is niet meer te zien!

babyfotografie

Investering

Ik heb veel tijd en energie geïnvesteerd om de perfecte workflow te vinden voor fotoshoots. Ik ben helemaal klaar voor de post-coronatijd! Ik wil weer bij klanten thuis kunnen fotograferen. Maar voor zolang dat niet kan, kijk ik reikhalzend uit naar de opening van de studio.

Achter de schermen heb ik de nodige voorbereidingen gedaan, de meubels staan klaar en de vloer kan bijna geplaatst worden. Spannend! Nog een dikke maand, dan is het zo ver. Ik heb er zo veel zin in!

Ziezo, dat was de update. Wat vind jij het interessantste item in mijn cameratas?

Volg je me al op Instagram?

2 gedachten over “Wat zit er in mijn cameratas?”

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven