De Fotoschuur

babyfotografie

De Fotoschuur: wat er verandert

De laatste maanden van 2022 waren er met grote veranderingen. En die veranderingen zetten nog effe door in 2023, want ik maak van fotografie mijn hoofdberoep.

Ik zei m’n hoofdjob in oktober definitief vaarwel, ging in zwangerschapsrust, kreeg een zoontje (hoi lieve Otto!) en sla nu de bladzijde om naar een heel nieuw hoofdstuk in ons leven. Met meer tijd voor wat ik het liefste doe.

Ik stort me dus volledig op fotografie, in hoofdberoep, als een échte zelfstandige. Of ik dat eng vind? JA. Of ik er zin in heb? Massa’s!

Fotografie in hoofdberoep, maar op ons ritme

babyfotografie

Vanaf dit jaar ga ik op een ander tempo werken dan ik gewoon ben. Meer op het ritme van Otto, Pipa en Lili. Geen volle dagen werken, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Geen kindjes meer in de opvang tot 17u30 – 18u. Geen hele dagen haasten, moe zijn.

fotografie hoofdberoep

Geleidelijk aan ga ik mijn agenda aanpassen aan ons gezin. Want het leven is niet werken alleen. Ik wil er meer zijn voor mijn kindjes, voor Florian, voor mezelf. Ik wil kunnen genieten, meer dan vroeger.

Ik ben dankbaar dat ik kan leven van wat ik het liefste doe: alles met beeld en liefde, van fotografie in hoofdberoep.

Ik ga de komende weken en maanden zoeken en proberen. Vanaf februari gaat Otto naar de crèche, maar geen volledige week. We beginnen met twee volle en een halve dag, en op dinsdag is Florian thuis.

Wat dat betekent voor jou

Shoots gaan vanaf nu dus ook tijdens de week door, ideaal voor als je bevallen bent van je baby’tje en samen thuis bent (hoeraaaa voor de 20 dagen vaderschapsverlof!).

Shoots kunnen ook nog steeds tijdens het weekend, maar iets beperkter. Ik probeer (probeer) geen fotosessies in te plannen op zondag, en ook wat minder op zaterdag. Maar het kan en mag dus nog steeds. Ik probeer (probeer) ook minstens 1 weekend per maand volledig leeg te laten. Voor ons.

 

Lees verder onder de foto

Zussen kijken verliefd naar slapende babybroer die op hun schoot ligt.

Prijzen en formules

In september al paste ik mijn prijzen wat aan. Aangepast aan wat wij nodig hebben en aan wat ik denk en hoop dat werkt voor mij en voor jou. In juni ga ik alles opnieuw evalueren, of vroeger als dat nodig is.

Ik leg meer de focus op fysieke fotoproducten. Vroeger kreeg je de foto’s digitaal en in hoge resolutie, en dan moest je je plan er mee trekken en zelf bestellen waar en wat je wou. Nu wil ik je meer begeleiden en helpen, naar de fotoproducten die bij jou en je budget passen.

Ik wil nog meer kwaliteit bieden.
Je meer van mijn tijd geven.
En meer van mezelf.

Nieuw en spannend

Ik schreef het al: alles is nieuw, spannend en mega eng. Maar ik heb er zin in. Ik heb er maandenlang naartoe gewerkt om van fotografie mijn hoofdberoep te maken, en ben er klaar voor.

En toch ben je nooit echt helemaal klaar voor zulke grote veranderingen.

Jij kan me helpen. Hint mijn naam subtiel als iemand zwanger is, deel mijn werk, geef eens een cadeaubon, praat over mij, volg me op mijn sociale media, stoef over je foto’s. Grote en kleine dingen waarmee je mij héél veel vooruit helpt.

Agenda

Mijn agenda voor de rest van januari zit al helemaal vol, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik ben dankbaar dat ik deze keuze kan maken, want ik besef maar al te goed dat lang niet iedereen dit pad kan kiezen.

Ik ga de komende weken en maanden zoeken en proberen, dus dankjewel, dankjewel om hier te zijn, met mij. Ik vind het fijn om mijn avontuur met je te mogen delen.

babyfotografie

Hey! Ik ben Janna. Ik ben een fotograaf uit Gent.

Welkom hier, blij dat je er bent! Mag ik je helpen de tijd even te laten stil staan?

De Fotoschuur-sessies zijn er om van te genieten. Ik neem mijn tijd en ik wil dat jij dat ook doet. Een fotosessie verloopt volledig op jouw tempo of op het tempo van je gezin. Je krijgt fijne en warme beelden waar je altijd met een heerlijk gevoel op kan terug kijken.

fotograaf gent

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven