De Fotoschuur

#degrotelockdownfotochallenge recap

Van mijn lichtjes crazy idee bij de start van de lockdown naar uiteindelijk mega veel mensen die deelnamen aan de challenge! 6 weken lang werkten we samen aan onze fotografieskills, met makkelijke opdrachten tot echte uitdagingen. Ik maakte een selectie van de foto’s, lees je tot het einde om jouw foto te vinden?

Wat naïef trouwens van mij om te denken dat op 13 december de lockdown zou worden ingetrokken en corona het land grotendeels zou uit zijn. Naïef, maar ik probeer ook gewoon zo positief mogelijk te blijven heeee.

Lockdown brengt ons samen

Vanuit die gedachte borrelde het idee om iets samen te doen. Elk vanuit ons eigen kot, wilde ik toch op een of andere manier verbinden. Ik wilde je iets geven om dat beetje extra tijd dat je hebt, op te vullen, iets bij te leren. Maar ook gewoon voor mezelf: ik zou geen klanten meer hebben, maar ik kan mijn camera niet wekenlang laten liggen.

Dus bedacht ik enkele uitdagingen. De Grote Lockdown Fotochallenge. Ik wilde zelf eens wat anders proberen en jouw visie op fotografie wat doen veranderen. Geen idee of me dat ook effectief gelukt is, maar ik sta er alleszins nog steeds van versteld hoeveel mensen hebben willen deelnemen. Ik vond het super tof om je inzendingen te zien, week na week. Hoe jij een bepaald onderwerp ziet, een opdracht interpreteert, oefent en probeert.

De lockdown is dan wel nog niet echt voorbij, ik had wel de bedoeling om maar 6 weken challenges te doen. Dus is het nu ook echt voorbij? Nop! We doen voort! Want blijkbaar vind je het wel tof, en dat maakt me blij. Maar om de zesde week te vieren is hier een recap van de afgelopen uitdagingen.

lockdown

01: Let there be light

Zet je aan het raam, op de vensterbank of op de grond. Zorg vooral dat niets overbelicht is en je daardoor bv details buiten verliest.

02: Kader in een kader

Hoe maak je je foto nu net dat tikkeltje interessanter om naar te kijken? Ga op zoek naar een kader in je kader. Framing.

lockdown
lockdown

03: It’s all in the details

Hoe ouder ze worden, en dus ook bij mijn eigen koters, vergeet ik de details nogal eens, maar eigenlijk zijn die zo mooi.

04: Reflectie

Haha, is deze raar of wat?! Het is eigenlijk met deze foto dat #degrotelockdownfotochallenge begonnen is! Ale, niet exact deze he, maar een gelijkaardige die ik vond op Pinterest.

lockdown
portretfotografie

05: De lamp

Maak de kamer volledig donker. Richt een (bureau)lamp en laat je model naar het licht kijken. Probeer de schaduwen zo donker mogelijk te houden.

06: Kerstfoto’s

Nog een tweetal weken en het is Kerst! Dat wil zeggen: nog net op tijd om een kerstkaartje te maken en laten printen. Dit zag je wellicht al veel passeren, maar ‘t is te mooi om niet te doen.

portretfotografie

En dan nu jouw foto’s! Ik maakte een collage van de foto’s vanop je feed op Instagram. Ik had nog véél meer foto’s zien passeren in de Stories, maar die kan ik hier niet zo makkelijk delen.

Veel katten, trouwens!

Wil je de volgende keer hier ook tussen staan? Deel ze dan op je feed 🙂

photochallenge
photochallenge
photochallenge
photochallenge

Bedankt voor de foto’s: Eline, Leslie, Nadine, Anne, Sara, Joyce, Jara, Lucie, Ellen, Bea en alle anderen die het deelden op hun sociale media!

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven