De Fotoschuur

gezinsfoto

Foto van de maand oktober ’21

Iedere maand blik ik terug en kies ik mijn favoriete foto van de voorbije weken. Voor oktober breng ik je met veel plezier een op het eerste gezicht heel gewone gezinsfoto.

Ik deel deze foto, omdat hun verhaal zo dicht bij dat van mij ligt. Of hoe je bijna per toeval bij elkaar terecht komt en dan op zo veel verschillende manieren raakvlakken hebt.

Intrigerend

Dat vind ik het mooie aan mijn job. Alez, ik vind véél dingen mooi aan mijn job. Maar de verhalen, wat er achter jou als mens schuilt, dat is wat me intrigeert.

Nieuwsgierig, eigenlijk ben ik gewoon heel erg nieuwsgierig. Ha! Maar dat mag, en dat maakt het leven menselijk, denk ik dan.

Dat maakt ook mijn werk kwalitatief beter, op een manier. Volgens mij heeft de sfeer en de klik tijdens het fotograferen een hele grote impact op het resultaat achteraf.

Ik ben er zelfs bijna zeker van. Ik kan me nog meer inleven en gevoel in de foto’s steken.

Echte emoties

Maar omgekeerd ook. Als jij je een beetje blootgeeft, zie je dat ook op de foto’s. Ik vraag je niet om te poseren. Alez, toch niet heel erg veel. Ik geef tips en begeleid je, maar zo van die geforceerde toestanden vind ik niet leuk, dus die doen we niet.

En terwijl wij een connectie maken, voel jij je meer op je gemak en toon je meer je echte emoties. Je durft meer. Je probeert.

En zo werken we samen, tot de mooiste familiefoto’s. Zoals deze.

gezinsfoto

Want weet je? Niets aan deze foto was geforceerd. Haar zoontje gaf uit zichzelf een dikke knuffel. Zij genoot. En hij benoemt die liefde. Zalig toch?

De volgende foto was in hetzelfde moment, een fractie eerder. De andere foto toont het hele gezin.

Voilà sie. Ge hebt geen idee hoeveel deugd mij dat elke maand doet om zoiets van me af te schrijven en terug te blikken.

Ik vind het leerrijk, want ik kijk verder dan de gezinsfoto. Ik hoop dat je dit net zo leuk vindt als ik. Je mag me dat altijd laten weten in een berichtje, trouwens. Da’s fijn om te lezen 🙂

Is een fotoshoot zoals deze misschien iets voor jou?

Volg je me al op Instagram?

Een reactie achterlaten

Scroll naar boven